Site Overlay
Farfalle koken

Farfalle koken

Hoe lang moet Farfalle koken? Het lijkt zo makkelijk, en datzelfde is van toepassing op het koken van veel andere pastasoorten.

Het ligt er natuurlijk bovendien aan of je verse of gedroogde farfalle gebruikt, of misschien zelfs wel helemaal vers gemaakte pasta.

Belangrijk is bovendien bij het koken van de pasta, of je deze al dente wilt koken. Dat wil eigenlijk niets meer dan beetgaar zeggen. Bij de meeste recepten, zeker als ze origineel Italiaans zijn, wordt er van uitgegaan de pasta beetgaar is.

Bij pasta die langer gekookt wordt de farfalle zachter, en daardoor kan de pastasoort wat minder gezond zijn, of liever gezegd wat meer dikmakend zijn.

Ons advies is dan ook altijd om farfalle, en andere pastasoorten, om deze niet te lang te laten koken, maar zo rond de 8 minuten.

Aanvoer en aankoop

Vanzelfsprekend kun je vandaag de dag altijd gedroogde pasta in de supermarkt kopen, en ook altijd de ingrediënten om de pasta helemaal zelf te maken.

Verse farfalle wordt echter niet in alle supermarkten verkocht, maar vaak niet bij de discounter. Wel dus bij de betere en grotere supermarkten.

Als je verse nog nooit geprobeerd hebt, en ook nog nooit zelf farfalle gemaakt hebt, dan moet je dit echt een keer proberen. De smaak is vele malen beter dan de gedroogde variant.

Hoe Farfale bewaren

Vers gemaakte, of verse farfalle uit de supermarkt, kun je ongeveer 2 dagen in de koelkast bewaren, mits zoveel mogelijk luchtdicht verpakt. Dus bij voorkeur in de originele verpakking, of in een afgesloten plastic bakje.

Gedroogde kan het veel langer bewaard worden, soms wel tot een jaar. Het beste kijk je hiervoor naar de tenminste houdbaar datum op de verpakking.

Verse farfalle, of een kant en klaar en afgekoeld gerecht met deze pastasoort, kun je bovendien invriezen. In dat geval kan het ongeveer een maand in de vriezer bewaard worden.

Hoeveelheid per persoon

De hoeveelheid per persoon bedraagt ongeveer 100 tot 125 gram gedroogde pasta per persoon, of 180 tot 300 gram gekookte pasta.

Hoe lang moet farfalle koken?

We gaan hier uit van verse farfalle. Bij droge kun je uitgaan van een kooktijd van 8 tot 12 minuten, maar kijk voor de zekerheid even op de verpakking.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Trefwoord Farfalle koken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 9 minuten
Totale tijd 14 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 359 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Verse farfalle
  • 5 Liter Water
  • Snufje zout

Bereiding

  1. Doe het water in de pan, voeg een snufje zout toe, en breng het aan de kook.

  2. Doe de farfalle voorzichtig in het water, en breng het opnieuw aan de kook.
  3. Af en toe doorroeren, en de pasta gedurende 10 tot 11 minuten op een zacht vuur laten koken.
  4. Afgieten en in een gerecht verwerken, of serveren.

In 100 gram farfalle zit circa 13,5 gram eiwit, 3,4 gram vezels, 3 gram vet, 67 gram koolhydraten.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.