Site Overlay

Varkensrollade bakken

Hoe lang moet varkensrollade bakken? Het broertje van de runderrollade, en vaak net even iets goedkoper omdat rundvlees gewoon duurder is.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat een varkensrollade niet lekker kan zijn, mits het natuurlijk op de juist manier gebakken of gebraden wordt.

Het hangt er ook een beetje vanaf hoe de rollade gekruid is, want daar zit natuurlijk nog wel wat verschil tussen.

Maak je de rollade zelf, dan kun je zelf de kruiden liezen, koop je de rollade bij de supermarkt dan moet je het daarmee doen.

Overigens vinden de meesten de smaak beter als de varkensrollade bij de slager gekocht wordt.

Aanvoer en aankoop

Varkensrollade is, net als runderrollade, geen echt seizoensproduct. Het vlees wordt echter wel vaker gegeten rond de feestdagen in december en bijvoorbeeld met Pasen.

Dat wil ook meteen zeggen dat rond die dagen het aanbod aan rollade groter is dan op andere dagen. Wil of moet je het vlees kopen bij de supermarkt dan kan het op andere dagen zijn dat er geen rollade te koop is.

Koop je het vlees bij de slager, dan heeft hij of zij altijd rollade, of maakt het voor je.

Echter kan rond de feestdagen de vraag ook zo groot zijn dat slager en supermarkt geen voorraad meer hebben.

Hoe Varkensrollade bewaren en schoonmaken

Varkensrollade kun je het beste in de koelkast bewaren totdat je het wil bakken. Bij voorkeur dezelfde dag van kopen.

Het vlees kan weliswaar twee dagen in de koelkast bewaard worden, na verloop van tijd wordt de kwaliteit wel wat minder.

Eventueel, als je het vlees langer wilt bewaren, kun je het enkele maanden in de vriezer bewaren.

Handig als de rollade in november bijvoorbeeld goedkoop is, en je wilt het eten met kerst.

Hoeveelheid per persoon

Per persoon kun je uitgaan van 150 gram varkensrollade.

Wat kun je met varkensrollade maken?

Rollade wordt normaal gesproken altijd als rollade gebakken of gebraden. Er zijn dus nagenoeg geen recepten waaraan je dit vlees kunt toevoegen.

Omdat een rollade toch wel een feestelijk stuk vlees is, kun je er wel tal van bijgerechten bij serveren.

Hoe lang moet varkensrollade bakken?

De varkensrollade moet je ruim vooraf uit de koelkast of vriezer halen, zodat het vlees al op kamertemperatuur is.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Varkensrollade bakken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 1 Rollade
calorieën 128 kcal

Ingrediënten

  • 750 Gram Varkensrollade
  • Boter

Instructies

  1. Bestrooi de varkensrollade met peper en zout naar smaak.
  2. Verhit op een hoog vuur wat boter in een braadpan.

  3. Leg de rollade voorzichtig in de hete pan, en braad de rollade rondom in twee minuten bruin.

  4. Vuur verlagen en de rollade in 40 minuten gaar braden. Zet de deksel schuin op de pan, en keer de rollade regelmatig om.
  5. Na 40 minuten haal je de rollade uit de pan, leg het vlees op een bord en dek het af met aluminiumfolie. Laat het zo 10 minuten rusten voordat je het vlees kunt aansnijden.

In 100 gram varkensrollade zit circa 23,3 gram eiwit, 0 gram vezels, 3,9 gram vet, 0 gram koolhydraten.

Advertentie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.