Site Overlay

Tonijn bakken is heel wat anders dan tonijn uit blik gebruiken in of bij een maaltijd. Dat is namelijk hetzelfde als appels met peren vergelijken. Verse tonijn is een edel stukje vlees, of vis moeten we eigenlijk zeggen.

Het is in ieder geval de enige vis die wel eens betiteld wordt als biefstuk. En met recht, want gebakken tonijn is heerlijk. Een vlezige structuur en licht van smaak.

Daarbij moet je tonijn wel bij de echte vishandel kopen, of bij een gespecialiseerde visafdeling van een goede supermarkt, want het moet immers niet lijken of de inhoud van dat eerder genoemde blikje vis.

Koop dus verse en op de juiste manier gevangen tonijn. Een stukje vis met een donkerrode kleur dat ook vers is, en dus niet naar vis ruikt. Want dat is vaak een verkeerd teken.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 125 tot 150 gram per persoon bij tonijn.

Hoe lang moet tonijn bakken?

Haal de tonijn ruim vooraf uit de koelkast. Koop je tonijn bij de viswinkel dan zalf deze al op maat zijn per persoon.

Dan goede olie in een koekenpan verhitten. Bij voorkeur geen margarine. Olijfolie is goed, lekker is ook walnootolie of pindaolie.

Als de olie verhit is, je hoort dit aan het sissen, voorzichtig de tonijn in de olie leggen. Door de hete temperatuur van de olie schroeit de tonijn eigenlijk metten dicht, en blijft het sap in de tonijn.

Bak de tonijn aan de ene kant gedurende 3 tot 5 minuten. Nu voorzichtig omdraaien en ook 3 tot 5 minuten aan de andere kant bakken.

Bij korter baktijden, dus 3 minuten per kant, is de tonijn van binnen nog donkerrood. Bij hoger baktijden rosé of doorbakken. Hoe meer doorbakken hoe minder vocht er nog in de tonijn zit.

Tonijn is overigens één van de vissoorten, of vleessoorten, die van zichzelf al smaak heeft. Je hoeft dan ook geen kruiden te gebruiken, maar dat mag vanzelfsprekend wel.

Je kunt tonijn ook gedurende 15 tot 30 minuten in een marinade leggen voordat je de vis gaat bakken.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 1 gram vet, 21,5 gram eiwit.

Wat kun je met deze vis maken?

Vanzelfsprekend kun je met tonijn verschillende heerlijke recepten maken. Je kunt tonijn, mits van goede kwaliteit, ook rauw gebruiken. Dit gebeurt vooral in de Japanse keuken.

Advertentie

Tonijn Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 130 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Tonijn
Price: 600 Gram

Directions:
Tonijn bakken is heel wat anders dan tonijn uit blik gebruiken in of bij een maaltijd. Dat is namelijk hetzelfde als appels met peren vergelijken. Verse tonijn is een edel stukje vlees, of vis moeten we eigenlijk zeggen. Het is in ieder geval de enige vis die wel eens betiteld wordt als biefstuk. En met recht, want gebakken tonijn is heerlijk. Een vlezige structuur en licht van smaak. Daarbij moet je tonijn wel bij de echte vishandel kopen, of bij een gespecialiseerde visafdeling van een goede supermarkt, want het moet immers niet lijken of de inhoud van dat eerder genoemde blikje vis. Koop dus verse en op de juiste manier gevangen tonijn. Een stukje vis met een donkerrode kleur dat ook vers is, en dus niet naar vis ruikt. Want dat is vaak een verkeerd teken. Hoeveelheid per persoon Reken ongeveer 125 tot 150 gram per persoon bij tonijn. Hoe lang moet tonijn bakken? Haal de tonijn ruim vooraf uit de koelkast. Koop je tonijn bij de viswinkel dan zalf deze al op maat zijn per persoon. Dan goede olie in een koekenpan verhitten. Bij voorkeur geen margarine. Olijfolie is goed, lekker is ook walnootolie of pindaolie. Als de olie verhit is, je hoort dit aan het sissen, voorzichtig de tonijn in de olie leggen. Door de hete temperatuur van de olie schroeit de tonijn eigenlijk metten dicht, en blijft het sap in de tonijn. Bak de tonijn aan de ene kant gedurende 3 tot 5 minuten. Nu voorzichtig omdraaien en ook 3 tot 5 minuten aan de andere kant bakken. Bij korter baktijden, dus 3 minuten per kant, is de tonijn van binnen nog donkerrood. Bij hoger baktijden rosé of doorbakken. Hoe meer doorbakken hoe minder vocht er nog in de tonijn zit. Tonijn is overigens één van de vissoorten, of vleessoorten, die van zichzelf al smaak heeft. Je hoeft dan ook geen kruiden te gebruiken, maar dat mag vanzelfsprekend wel. Je kunt tonijn ook gedurende 15 tot 30 minuten in een marinade leggen voordat je de vis gaat bakken. Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 1 gram vet, 21,5 gram eiwit. Wat kun je met deze vis maken? Vanzelfsprekend kun je met tonijn verschillende heerlijke recepten maken. Je kunt tonijn, mits van goede kwaliteit, ook rauw gebruiken. Dit gebeurt vooral in de Japanse keuken. ...