img

Stoofperen koken

175 Views

STOOFPEREN KOKEN

Een stoofpeer is kleiner en harder dan de gewone peer. Het wordt niet rauw gegeten, maar de verschillende bereidingswijzen geven heerlijke resultaten. De meeste stoofperen in onze winkels en marktkramen komen in de allerhoogste kwaliteit en versheid uit eigen land. Gekookte stoofperen zijn een echt traditioneel en oer-Hollands gerecht. Ook vandaag de dag zijn er nog veel liefhebbers voor deze kruidig zoete peertjes.

POPULAIRE HANDPEREN ZIJN:

  • de Anjou peer: groot en sappig
  • de Conference: lange peer met stevig vruchtvlees en stugge schil
  • de Doyenne du Comice: dikke peer met sappig vruchtvlees
  • de Thriomphe de Vienne: grote peer met korrelig zacht vruchtvlees

WAAR LET IK OP BIJ HET KOPEN VAN STOOFPEREN?

De peren moeten groen of groenbruin zijn en stevig aanvoelen.

HOE BEWAAR IK STOOFPEREN?

Op een koele plaats kun je de stoofperen enkele weken goed bewaren.

WAT KAN IK MET STOOFPEREN?

– koken en als groentegerecht serveren bij rundvlees of wild met aardappelpuree
– gekookte stoofpeertjes zijn samen met vanillevla een heerlijk toetje
– als bijgerecht bij wild gevuld met cranberrycompote
– als compote of chutney
– verwerken in gebak en trifles

WAAR LET IK OP BIJ HET SCHOONMAKEN EN BEREIDEN VAN STOOFPEREN?

Wassen, schillen, in partjes snijden en koken in water of rode wijn. Hieraan toevoegen: suiker en eventueel (een pijpje) kaneel. Sommige stoofpeer soorten kleuren tijdens het koken rood, zoals de Gieser Wildeman.

STOOFPEREN KOKEN

Koken: 2 tot 4 uur

Een stoofpeer is kleiner en harder dan de gewone peer. Het wordt niet rauw gegeten, maar de verschillende bereidingswijzen geven heerlijke resultaten. De meeste stoofperen in onze winkels en marktkramen komen in de allerhoogste kwaliteit en versheid uit eigen land. Gekookte stoofperen zijn een echt traditioneel en oer-Hollands gerecht. Ook vandaag de dag zijn er nog veel liefhebbers voor deze kruidig zoete peertjes.

POPULAIRE HANDPEREN ZIJN:

  • de Anjou peer: groot en sappig
  • de Conference: lange peer met stevig vruchtvlees en stugge schil
  • de Doyenne du Comice: dikke peer met sappig vruchtvlees
  • de Thriomphe de Vienne: grote peer met korrelig zacht vruchtvlees

WAAR LET IK OP BIJ HET KOPEN VAN STOOFPEREN?

De peren moeten groen of groenbruin zijn en stevig aanvoelen.

HOE BEWAAR IK STOOFPEREN?

Op een koele plaats kun je de stoofperen enkele weken goed bewaren.

WAT KAN IK MET STOOFPEREN?

– koken en als groentegerecht serveren bij rundvlees of wild met aardappelpuree
– gekookte stoofpeertjes zijn samen met vanillevla een heerlijk toetje
– als bijgerecht bij wild gevuld met cranberrycompote
– als compote of chutney
– verwerken in gebak en trifles

WAAR LET IK OP BIJ HET SCHOONMAKEN EN BEREIDEN VAN STOOFPEREN?

Wassen, schillen, in partjes snijden en koken in water of rode wijn. Hieraan toevoegen: suiker en eventueel (een pijpje) kaneel. Sommige stoofpeer soorten kleuren tijdens het koken rood, zoals de Gieser Wildeman.

STOOFPEREN KOKEN

Koken: 2 tot 4 uur

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text