img

Spruitjes koken

177 Views

Spruitjes koken

Verwijder de lelijke buitenste blaadjes van de spruitjes en snijd een stukje van de stronkjes. Was de groente goed. Breng in een pan een bodem water met wat zout aan de kook en doe de spruitjes in de pan. Temper het vuur en leg de deksel op de pan als het water weer kookt. Laat de spruitjes in 8-12 minuten zachtjes gaar koken. Laat ze uitlekken in een vergiet en doe ze over in een voorverwarmde schaal. Strooi er wat nootmuskaat over.

Per persoon 8 gram eiwit, 0 gram vet, 6 gram koolhydraten

Spruitjes koken in de magnetron

Maak de spruitjes schoon en was ze goed. Doe de spruitjes met 2 eetlepels water in de schaal en zet deze, afgedekt, 3-5 minuten, circa 750 watt,in de magnetron tot de spruitjes beetgaar zijn. Eventueel kunt u een klontje (kruiden)boter op de spruitjes laten smelten en de spruitjes voor het serveren bestrooien met kerrie- of paprikapoeder of met versgeraspte nootmuskaat.

Per persoon 0 gram eiwit, 1,5 gram vet, 3 gram koolhydraten

Wist je dat…

  • Spruitjes zijn rijk aan vitamine C, maar hebben een uitgesproken koolsmaak waar niet iedereen van houdt. (lees meer over de gezondheidsvoordelen van spruitjes).
  • Let er bij de aankoop op dat de spruitjes een frisgroene kleur hebben, stevig aanvoelen en geen losse blaadjes hebben.
  • Spruitjes kunnen enkele dagen in een open zak in de koelkast bewaard worden. Schoongemaakte spruitjes zijn slechts één dag houdbaar.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text