img

Spitskool koken

141 Views

Spitskool koken

Dit is het neefje van de witte kool. Hij heeft een spitse vorm, een zachte smaak en is wat sappiger en lichter verteerbaar dan zijn grote oom. Spitskool is ideaal om te koken, te stoven, te smoren en te roerbakken. Je kunt er allerlei westerse en oosterse gerechten mee maken!

WAAR LET IK OP BIJ HET KOPEN VAN SPITSKOOL?

De spitskool moet helder groen zijn en lekker knapperig aanvoelen.

BEWAREN VAN SPITSKOOL

Spitskool is een paar dagen op een koele (12-15C) plek houdbaar, in de koelkast tot een week. Gesneden spitskool is afgedekt een paar dagen in de koelkast houdbaar. Spitskool kun je ook invriezen na 2-4 minuten blancheren. Spitskool kun je dan, net als andere koolsoorten, tot 12 maanden in de diepvries bij minimaal -18C bewaren.

WAT KAN IK MET SPITSKOOL?

– roerbakken bijvoorbeeld met een Spaans pepertje, cashewnoten en sojasaus
– roerbakken met ui en kerriepoeder
– smoren met ui, zout, karwij, komijnzaad en peper
– roosteren met coppa di parma, olijfolie, mosterd en mosterdzaad
– geraspt in een salade met banaan, ananas en yoghurtdressing
– in talloze andere verse salades (met wortel, met appel, met mais…)
– in soepen
– in gado-gado
– door aardappelpuree

SCHOONMAKEN EN BEREIDEN VAN SPITSKOOL

Was de spitskool met ruim water, snijd hem in de lengte door, verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de stronk eruit. Daarna kun je hem in reepjes snijden en verder bereiden.

HOELANG SPITSKOOL KOKEN

Koken: 10 – 15 minuten
Roerbakken: 7 – 10 minuten
Magnetron: 7 – 12 minuten
Smoren: ca. 15 minuten
Stomen: 15 – 20 minuten

WIST JE DAT?

Je kunt van spitskool ook erg lekkere zuurkool maken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text