Site Overlay
Shoarma bakken

Shoarma bakken

Hoe lang moet shoarma bakken? Shoarma is in Nederland één van de populairste fastfoodmaaltijden, en wordt vaak op een pita broodje gegeten met bijvoorbeeld knoflooksaus of een andere saus.

Shoarma is van oorsprong een gerecht uit het Midden-Oosten, en dankt de naam eigenlijk uit Turkije waar het gerecht ook gegeten wordt.

Tegenwoordig wordt het vaak als fastfood besteld, en wordt dan door de bezorger bij je thuis bezorgd.

Veel supermarkten en slagers verkopen shoarma in kant en klare pakketten om thuis te bereiden.

Aanvoer en aankoop

Het nadeel van deze kant en klare pakketten, zoals ze meestal in de supermarkt verkocht worden is dat je niet echt kunt zien aan het vlees of de kwaliteit nog goed is.

Een voordeel is wel dat je er verder niets meer aan hoeft te doen. Er zit vaak paprika in, en ook de shoarmakruiden zijn door het vlees gemengd.

Shoarma is echter makkelijk zelf te maken, daar heb je maar een paar ingrediënten voor nodig, zoals de shoarmakruiden die je in iedere supermarkt los kunt kopen, wat stukjes paprika, en stukjes rundvlees, lamsvlees, kalkoen, of kip.

Het vlees hoef je alleen maar te snijden in dunne reepjes en met de kruiden te mengen. De stukjes paprika kun je er dan nog doorheen mengen, en eventueel andere stukjes groenten.

Op deze manier is de shoarma verse, en daardoor ook lekkerder.

Kant en klare shoarma, zoals je deze in de supermarkt kunt kopen, blijft maximaal twee dagen goed in de koelkast. Als je zelf shoarma maakt doe je dat pas net voordat je de shoarma gaat bakken.

Het is dus verse dan de kant en klaar gekocht versie.

Hoe Shoarma bewaren

Ga je zelf shoarma maken raden we aan om het vers te maken, en dezelfde dag te bereiden.

Vlees dat je gebruikt kun je dan het beste maximaal een dag in de koelkast bewaren, om 12 uur voor de tijd in de koelkast ontdooien als het uit de vriezer komt.

Maak je op deze manier je eigen shoarma kun je dat trouwens ook in grotere hoeveelheden maken en invriezen. Je kunt het dan 3 maanden in de vriezer bewaren.

Kant en klare shoarma die nog gebakken moet worden kun je in de koelkast maximaal 2 dagen bewaren, en in de vriezer 4 tot 6 weken.

Reeds gebakken shoarma kun je maximaal nog 2 dagen in de koelkast bewaren, maar dan wel goed afgesloten bewaren.

Hoeveelheid per persoon

De hoeveelheid bedraagt 200 gram shoarma per persoon. Hierbij is een eventueel broodje niet inbegrepen.

Hoe lang moet shoarma bakken?

We bakken hier de shoarma nadat we dit helemaal zelf gemaakt hebben. Dus geen kant en klaar vlees uit de supermarkt. Eventueel kun je zelf nog stukjes ui of paprika toevoegen, en natuurlijk een saus naar smaak.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Trefwoord Shoarma bakken
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 171 kcal

Ingrediënten

  • 500 Gram Kipfilet
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 3 Theelepels Shoarmakruiden
  • Gemengde sla
  • 4 Pita broodjes

Instructies

  1. De kip in een pan doen met zoveel water zodat de kip net onder water staan.

  2. Breng dit aan de kook en laat het op een zacht vuur gedurende 10 minuten koken.
  3. Haal het vlees uit de pan en dep het met keukenpapier droog.

  4. Snij het vlees in dunne reepjes en meng dit met de shoarmakruiden.
  5. De olie verhitten in een koekenpan en hierin de reepjes vlees goudbruin bakken.

  6. De pita broodjes in een oven verwarmen en voorzichtig open snijden.

  7. Doe wat gemengde sla op ieder broodje en doe daar de shoarma op.

  8. Doe er eventueel nog een saus op.

In 100 gram shoarma zit circa 16 gram eiwit, 0 gram vezels, 11 gram vet, 2 gram koolhydraten.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.