Site Overlay

Hoe lang moet lamsrack bakken? Vlees dat natuurlijk afkomstig is van een lam, en in het algemeen wordt gezien als een duur en goed stuk vlees. Het vlees van een lam, het dier mag niet ouder dan één jaar zijn, is zachter van smaak en veel malser dan bij een schaap.

Lamsrack is herkenbaar aan de ribbetjes die uit het vlees steken, en gesneden worden vanuit de rug.

Het is natuurlijk een soort vlees waarbij de bereiding van de lamsrack niet altijd even makkelijk is. Maar met een beetje oefening kan iedereen dit vlees bakken.

Hoeveelheid per persoon

Bij lamsrack kun je rekening houden met 200 gram per persoon, incusief de ribbetjes.

Hoe lang moet lamsrack bakken?

Voordat we het vlees gaan bakken moet je wel eerst kijken of het vlies goed van het vlees verwijdert is.

Als dat niet of niet goed gebeurt is kun je dit vlies met een scherp mesje verwijderen of lostrekken. Haal je lamsrack bij de slager, dan kun je ook aan de slager vragen om dit te verwijderen. Vraag wel of de slager dan een klein randje vet laat zitten. Want daardoor wordt het vlees lekkerder en sappiger.

Lamsrack kun je overigens het beste bereiden in de oven, of in een grote braadpan. De manier van bereiding gaat ongeveer hetzelfde.

De lamsrack insmeren met zout en peper, en eventueel andere kruiden.

Een beetje olie in een koekenpan verhitten, en de lamsrack daarin kort aan alle kanten aanbraden.

De oven voor verwarmen op 200 graden. Als je een braadpan gebruikt nu de braadpan op het vuur verwarmen.

Plaats de lamsrack in een ovenschaal en plaats de schaal in de oven, of de lamsrack in de braadpan.

Laat het vlees 10 tot 15 minuten bakken.

Haal het vlees uit oven of braadpan en wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat het een paar minuten rusten voordat je het vlees kunt aansnijden.

Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 24 gram vet, 17 gram eiwit.

Advertentie

Lamsrack Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 120 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced Lamsrack
Price: 800 Gram

Directions:
Hoe lang moet lamsrack bakken? Vlees dat natuurlijk afkomstig is van een lam, en in het algemeen wordt gezien als een duur en goed stuk vlees. Het vlees van een lam, het dier mag niet ouder dan één jaar zijn, is zachter van smaak en veel malser dan bij een schaap. Lamsrack is herkenbaar aan de ribbetjes die uit het vlees steken, en gesneden worden vanuit de rug. Het is natuurlijk een soort vlees waarbij de bereiding van de lamsrack niet altijd even makkelijk is. Maar met een beetje oefening kan iedereen dit vlees bakken. Hoeveelheid per persoon Bij lamsrack kun je rekening houden met 200 gram per persoon, incusief de ribbetjes. Hoe lang moet lamsrack bakken? Voordat we het vlees gaan bakken moet je wel eerst kijken of het vlies goed van het vlees verwijdert is. Als dat niet of niet goed gebeurt is kun je dit vlies met een scherp mesje verwijderen of lostrekken. Haal je lamsrack bij de slager, dan kun je ook aan de slager vragen om dit te verwijderen. Vraag wel of de slager dan een klein randje vet laat zitten. Want daardoor wordt het vlees lekkerder en sappiger. Lamsrack kun je overigens het beste bereiden in de oven, of in een grote braadpan. De manier van bereiding gaat ongeveer hetzelfde. De lamsrack insmeren met zout en peper, en eventueel andere kruiden. Een beetje olie in een koekenpan verhitten, en de lamsrack daarin kort aan alle kanten aanbraden. De oven voor verwarmen op 200 graden. Als je een braadpan gebruikt nu de braadpan op het vuur verwarmen. Plaats de lamsrack in een ovenschaal en plaats de schaal in de oven, of de lamsrack in de braadpan. Laat het vlees 10 tot 15 minuten bakken. Haal het vlees uit oven of braadpan en wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat het een paar minuten rusten voordat je het vlees kunt aansnijden. Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 24 gram vet, 17 gram eiwit. ...