Hoe lang moet lamsrack bakken? Lamsrack is na 10-15 minuten bakken gaar.
Lamsrack is vlees dat natuurlijk afkomstig is van een lam, en in het algemeen wordt gezien als een duur en goed stuk vlees. Het vlees van een lam, het dier mag niet ouder dan één jaar zijn, is zachter van smaak en veel malser dan bij een schaap.
Lamsrack is herkenbaar aan de ribbetjes die uit het vlees steken, en gesneden worden vanuit de rug.
Het is natuurlijk een soort vlees waarbij de bereiding van de lamsrack niet altijd even makkelijk is. Maar met een beetje oefening kan iedereen dit vlees bakken.
Hoeveelheid per persoon
Bij lamsrack kun je rekening houden met 200 gram per persoon, inclusief de ribbetjes.
Hoe lang moet lamsrack bakken?
Equipment
- Braadpan of koekenpan, of eventueel ovenschaal.
Ingrediënten
- 800 Gram Lamsrack
- Boter of olie
Instructies
- Lamsrack kun je overigens het beste bereiden in de oven, of in een grote braadpan. De manier van bereiding gaat ongeveer hetzelfde.De lamsrack insmeren met zout en peper, en eventueel andere kruiden.
- Een beetje olie in een koekenpan verhitten, en de lamsrack daarin kort aan alle kanten aanbraden.
- De oven voor verwarmen op 200 graden. Als je een braadpan gebruikt nu de braadpan op het vuur verwarmen.
- Plaats de lamsrack in een ovenschaal en plaats de schaal in de oven, of de lamsrack in de braadpan.
- Laat het vlees 10 tot 15 minuten bakken.
- Haal het vlees uit oven of braadpan en wikkel het vlees in aluminiumfolie. Laat het een paar minuten rusten voordat je het vlees kunt aansnijden.
Per persoon circa 0 gram vezels, 0 gram koolhydraten, 24 gram vet, 17 gram eiwit.