Site Overlay

Hoe lang moet knakworst koken? Eigenlijk kunnen we die vraag heel kort beantwoorden, want niet alle knakworst moet gekookt worden. De meeste soorten hoeven zelfs alleen maar warm gemaakt te worden, hoewel er natuurlijk wel uitzonderingen zijn.

Deze worst kun je zelfs rauw eten als je dat wilt, maar natuurlijk is de worst warm veel lekkerder.

De duur die je nodig hebt om de worst warm te maken ligt ook weer aan de soort worst. Knakworst uit blik of glazen pot heeft minder lang nodig. Verse knakworst zal wat langer nodig hebben om warm te worden.

Knakworst kun je overigens ook prima warm maken in de magnetron, in de oven, en natuurlijk in de airfryer.

Aanvoer en aankoop

Normaal gesproken kun je knakworst op ieder willekeurig moment van het jaar kopen in de supermarkt.

Maar er zijn wel speciale soorten knakworst, en dan met name de worst die vers door de slager gemaakt wordt, die niet altijd leverbaar is.

Hoe knakworst bewaren en schoonmaken

Knakworst in blik of in glazen pot laat je het beste in de pot of het blik zitten totdat je de worst gebruikt. Zolang de pot of het blik afgesloten is letten op de THT-datum.

Is het blik of de pot geopend kun je de worst nog 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren.

Verse knakworst van de slager kun je het beste dezelfde dag bereiden, maar kan afgedekt nog twee tot drie dagen in de koelkast bewaard worden.

Schoonmaken hoeft niet, maar sommige mensen vinden de lange stukjes darm aan de uiteinden van de worst niet lekker. Deze kun je eraf snijden.

Hoeveelheid per persoon

Bij knakworst kun je, afhankelijk van de lengte, van twee worsten per persoon uitgaan, maar die of vier mag natuurlijk ook.

Wat kun je met knakworst maken?

Natuurlijk het meest bekend zijn de knakworst op een broodje met mosterd, maar eigenlijk is dit een heel veelzijdig stuk vlees.

Je kunt de worst namelijk ook prima aan stukken snijden en bakken, en dan in diverse gerechten verwerken. Je kunt daarbij denken aan stamppot hutspot, boerenkool en macaroni.

Hoe lang moet knakworst koken?

Knakworst moet eigenlijk alleen tegen het kookpunt aan verwarmd worden. Bij het verwarmen maakt het verder niet uit of het verse worst is, of dat de worst uit blik of glazenpot komt.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord knakworst koken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 306 kcal

Ingrediënten

  • 12 Knakworsten

Instructies

  1. Bij worst uit blik of glas, de worsten is afspoelen onder water.
  2. In een pan water aan de kook brengen, maar niet laten koken.

  3. Voorzichtig de worsten in het warme water doen, en 3 tot 4 minuten in het warme water laten.
  4. Afgieten en de knakworst eten of verwerken.

In 100 gram knakworst zit circa 4,8 gram eiwit, 0 gram vezels, 6,2 gram vet, 1,5 gram koolhydraten.

Advertentie

In 100 gram knakworst zit circa 4,8 gram eiwit, 0 gram vezels, 6,2 gram vet, 1,5 gram koolhydraten.

Advertentie

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.