img

Ei pocheren

241 Views

Ei pocheren

Werkwijze:

  1. Voeg zuur toe

Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg 2 theelepels natuurazijn,appelazijn of citroensap toe. Je kunt ook wat zout toevoegen. Dit zorgt ervoor dat de gepocheerde eieren mooi rond worden.

2. Breek het ei in een schaaltje

Breek een ei in een bakvormpje of schaaltje. Zo kun je het ei soepel in het hete water laten glijden. Controleer op restjes eierschaal.

3. Laat het ei in het water glijden

Zet het vuur lager en laat het ei voorzichtig in het water glijden. Doe dit ook met de rest van de eieren. Laat de eieren rustig koken en keer ze halverwege om met een schuimspaan. Kook ze 3 minuten voor een vloeibare dooier of 5 minuten als je de dooier liever wat steviger hebt.

4. Neem de eieren uit het water

Schep met een schuimspaan de eieren uit het water en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Hier is wat het verschil tussen goed gepocheerd ei en een slecht gepocheerd ei.

 

Hieronder de ultieme gepocheerd ei

Ultieme gepocheerd ei

Laten we aan de slag gaan. Hier zijn de fouten die je kunt maken als je pocheerde ei gaat maken.

Zorg dat het water op de juiste temperatuur is. Het moet er zo uit zien:

https://vine.co/v/hdtq20Px2dd

Als het water te koud is ziet het eruit als de Dode Zee dan zal de dooier scheiden van het eiwit. omgekeerd als het water te warm en heftig kookt zullen de eieren exploderen. Hieronder is dat je probeer te voorkomen.

 

Zodra u uw gewenste watertemperatuur hebben bereikt, en voordat uw eieren toevoegt, roer langzaam het water met een schuimspaan. Dit helpt het eiwit in een perfect ronde bal te krijgen.

Laat het ei langzaam in het warme water glijden zoals hieronder.

https://vine.co/v/hdVwmq69TWX

Zorg ervoor dat uw pan is gevuld met ten minste liter water, en zet niet te veel eieren in de pan tegelrijker tijd. De eieren mogen in het water elkaar niet aanraken, anders gaat het fout.

https://vine.co/v/hdVw9Lmr2gH

Zorg ervoor dat het ei niet aan de bodem van de pan blijft plakken door langzaam met de schuimspaan het ei te liften, doe dit wel voorzichtig zodat het eiwit rond de dooier blijft zitten. Zodra het gepocheerde ei klaar is (2 minuten kleine eieren, 3 minuten middel grote eieren en 4 minuten grote eieren) laat ze dan uitlekken op stevig keukenpapier of beter nog op een theedoek en maak de bovenkant droog met een andere theedoek of keukenpapier. Serveer daarna direct je gepocheerde eieren. Eet smakelijk!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

It is main inner container footer text