Site Overlay

Hoelang moeten coquilles bakken, het vlees van de beroemde Sint-jakobsschelp. Niet iedereen zal hier van houden, maar kenners omschrijven het vlees als zeer smakelijk, mits de bereiding goed is.

De coquilles kunnen worden gebakken, gegrild of gestoofd, en zelfs als de schelpen heel erg vers zijn rauw genuttigd.

Coquilles worden echter niet overal verkocht, zeker in plaatsen waar geen vishandel gevestigd zijn, hoewel de betere supermarkt tegenwoordig ook coquilles uit de diepvries in de aanbiedingen heeft.

Zelf schoonmaken

Tegenwoordig hoef je coquilles vaak niet meer zelf schoon te maken. Zowel vers bij de vishandel als ingevroren bij de supermarkt zijn coquilles helemaal schoon gemaakt.

Hoeveelheid per persoon

Bij coquilles kun je uitgaan van 3 kleine exemplarern of 2 grote per persoon.

Hoe lang moeten coquilles bakken?

Zitten coquilles nog in de schelp moet je deze eerst openen.

Leg daartoe een schelp met de bolle kant in de palm van een hand. Steek een mes tussen de twee helften van de schelp en steek het mes horizontaal tussen de schelpen.

De pees doorsnijden die beide helften nog steeds zal verbinden.

Verwijder alles behalve het witte vlees, en de roodachtige kuit. Spoel vervolgens de schelp schoon.

Nu gaan we de coquilles bakken.

Een pan goed verhitten.

De coquilles schoon deppen.

Leg de coquilles in de pan. Bak de coquilles ongeveer 1 minuut aan de ene kant en 1 minuut aan de andere kant.

Let op dat het vlees niet echt wit wordt, want dan zijn de coquilles te lang gebakken.

Per persoon circa 0 gram vezels, 2,5 gram koolhydraten, 1 gram vet, 17 gram eiwit.

Advertentie

Coquilles Bakken


By
Published:
Total time:
Calories per serving: 83 Kcal
Fat per serving:

Ingredients: Thinly-sliced coquilles
Price: 8 stuks

Directions:
Hoelang moeten coquilles bakken, het vlees van de beroemde Sint-jakobsschelp. Niet iedereen zal hier van houden, maar kenners omschrijven het vlees als zeer smakelijk, mits de bereiding goed is. De coquilles kunnen worden gebakken, gegrild of gestoofd, en zelfs als de schelpen heel erg vers zijn rauw genuttigd. Coquilles worden echter niet overal verkocht, zeker in plaatsen waar geen vishandel gevestigd zijn, hoewel de betere supermarkt tegenwoordig ook coquilles uit de diepvries in de aanbiedingen heeft. Zelf schoonmaken Tegenwoordig hoef je coquilles vaak niet meer zelf schoon te maken. Zowel vers bij de vishandel als ingevroren bij de supermarkt zijn coquilles helemaal schoon gemaakt. Hoeveelheid per persoon Bij coquilles kun je uitgaan van 3 kleine exemplarern of 2 grote per persoon. Hoe lang moeten coquilles bakken? Zitten coquilles nog in de schelp moet je deze eerst openen. Leg daartoe een schelp met de bolle kant in de palm van een hand. Steek een mes tussen de twee helften van de schelp en steek het mes horizontaal tussen de schelpen. De pees doorsnijden die beide helften nog steeds zal verbinden. Verwijder alles behalve het witte vlees, en de roodachtige kuit. Spoel vervolgens de schelp schoon. Nu gaan we de coquilles bakken. Een pan goed verhitten. De coquilles schoon deppen. Leg de coquilles in de pan. Bak de coquilles ongeveer 1 minuut aan de ene kant en 1 minuut aan de andere kant. Let op dat het vlees niet echt wit wordt, want dan zijn de coquilles te lang gebakken. Per persoon circa 0 gram vezels, 2,5 gram koolhydraten, 1 gram vet, 17 gram eiwit. ...