Site Overlay
Chinese Kool Koken

Chinese Kool koken

Hoe lang moet chinese kool koken, hoewel je deze koolsoort ook makkelijk op een andere manier kunt bereiden. Je kunt deze kool namelijk ook stomen, roerbakken, bakken, en zelfs frituren.

Chinese kool is ook ideaal als gezonde toevoeging aan diverse salades, al dan niet kort gekookt.

Aanvoer en aankoop

Deze koolsoort, maar dat is van toepassing op de meeste andere koolsoorten, is door het hele jaar te koop als verse groente. Verse chinese kool van Nederlandse bodem is te koop van mei als de koolsoort heerlijk jong en knapperig vers is, tot de maand oktober.

In de andere maanden komt de koolsoort uit de koeling of uit andere landen.

Hoe chinese kool bewaren en schoonmaken

Let bij het kopen van Chinese kool goed op dat er geen verkleurde of verrotte bladeren aan de stronk zitten. De kool moet er fris en knapperig uitzien, en vooral lichtgroen of gelig van kleur zijn.

De groente kan het best in de koelkast bewaard worden in de groentelade. Laat de groente echter niet in een afgesloten plastic zak zitten. Beter is het bewaren in een open zak, of gewoon in de groentelade.

Dan is de chinese kool een week lang goed te houden. Echter, haal wel regelmatig minder mooie bladeren of rotte bladeren van de kool. Anders kan de kool snel minder goed worden.

LEES OOK: Palmkool koken

Heb je een grote kool en hoef je niet de hele kool t gebruiken voor een maaltijd? Snij dan de kool in de lengte doormidden, en bewaar de helft voor later gebruik in de koelkast. Dek het snijvlak eventueel af met huishoudfolie.

Chinese kool kun je ook goed invriezen. Maak de groente schoon en snij in reepjes of stukjes. Blancheer de groente 1,5 tot 2 minuten en vries de groente in. In de diepvriezer kan de groente maximaal 12 maanden goed blijven.

Schoonmaken is ook makkelijk. Verwijder de buitenste bladeren die niet mooi frisgroen zijn, snij de kool in de lengte doormidden, en snij het harde gedeelte van de stronk uit de kool. De rest kan in repen of stukjes gesneden worden. Nog even wassen en de groente is klaar voor bereiding.

Hoeveelheid per persoon

Je kunt rekening houden 150 gram ongekookte chinese kool per persoon. Voor een salade ietwat minder, voor een stamppot ietwat meer.

Wat kun je met chinese kool maken?

Zoals al geschreven is chinese kool erg veelzijdig. De groente kan gebakken, gekookte, roerbakken, en zelf gefrituurd worden.

De meeste mensen vinden de groente zonder kruiden vaak wat kaal. Gebruik daarom eens gestoofde chinese kool met nasikruiden. Chinese kool wordt overigens ook vaak gebruikt in nasi of bami.

Verse Kool

Hoe lang moet chinese kool koken?

Een gezonde groente
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 9 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 88 kcal

Ingrediënten

  • 1 Chinese kool
  • Water
  • Eventueel wat zout voor de smaak
LEES OOK: Kikkererwten Koken

Instructies

  • De chinese kool schoonmaken zoals hierboven omschreven.
  • Snij de kool in reepjes, of in stukjes als de kool gekookt moet worden. Voor een salade het beste in korte reepjes.
  • De gesneden kool goed wassen.
  • De kool in ruime Water aan de kook brengen, en gedurende 8 tot 10 minuten op een middelhoog vuur laten koken.
  • In een vergiet laten uitlekken en opdienen, of verder bereiden in een ander gerecht.
Trefwoord Chinese kool

Per persoon circa 2,5 gram vezels, 3 gram koolhydraten, 0 gram vet.

Author: Hoelangmoethetkoken

Ik ben Marco, een gepassioneerde thuiskok en een culinaire liefhebber. Op mijn website vind je van veel ingredienten hoe lang je deze het beste kan koken of bakken voor een overheerlijk resultaat. Zo maak ik het voor iedereen makkelijk om de juiste kooktijd aan te houden.