Site Overlay
Bulgur Koken

Bulgur Koken

Bulgur koken, een ingrediënt dat veelal in de Turkse of Libanese keuken gebruikt wordt. Het is te vergelijken met rijst, en wordt aldaar vaak in de keuken gebruikt als vervanger voor rijst.

Net als rijst, kun je bulgur zowel koud als warm eten, en het wordt dan ook nagenoeg op dezelfde wijze gemaakt.

Kenners omschrijven het wel als een soort verfijnde rijst, omdat veelal de korrels ook fijner zijn, maar de smaak ook wat verfijnder is.

Bulgur kun je gewoon in water koken, in melk, of met water en een bouillonblokje, om ze de smaak nog lekkerder te maken. Maar dat zal veelal aan het gerecht en aan je eigen smaak liggen.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 300 gram gram per persoon als je bulgur wilt koken of gerechten waarin het verwerkt moet worden.

Hoe lang moet bulgur koken?

Dit moet je gewoon eens proberen.

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Bulgur koken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 342 kcal

Ingrediënten

  • 1200 Gram Bulgur
  • Water
  • Zout
  • Bouillonblokje

Instructies

  1. Kook ruim voldoende water, ongeveer 1,5 tot 2 keer de hoeveelheid bulgur.

  2. Doe de bulgur in een andere pan, en giet voorzichtig het kokende water er overheen. Voeg een snufje zout toe, en eventueel andere kruiden of een bouillonblokje.

  3. Doe de deksel op de pan en laat de inhoud zachtjes koken totdat het water opgenomen of verdampt is. Dit kun je zien als er gaten in de bulgur zijn gevallen.

  4. Haal de pan van het vuur en laat de bulgur rusten gedurende een minuut of tien.

Per persoon circa 2 gram vezels, 80 gram koolhydraten, 9,5 gram eiwit, 1 gram vet.

Meer smaak

Vanzelfsprekend kun je de bulgur nu opdienen, maar ook nog verfijnen met gebakken of gekookte groente, stujes gebakken kipfilet of kleine gehaktballetjes.

Bewaren

Gekookte bulgur kun je 1 of 2 dagen bewaren in de koelkast.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.