Site Overlay
Tempeh bakken

Tempeh bakken

Hoe lang moet tempeh bakken? Velen zullen waarschijnlijk denken dat dit vergelijkbaar is met het bakken van tofu, en dat klopt eigenlijk ook wel grotendeels.

Maar laten we eerst eens kijken naar het verschil tussen tempeh en tofu.

Tofu wordt gemaakt van sojamelk. Daardoor is het meestal nagenoeg helemaal glad. Tempeh daarentegen wordt gemaakt van gekookte sojabonen, en als je kijkt zie je de sojabonen ook zitten.

Er zit dus wat meer structuur in, en daarom kan het bakken ook ietwat anders verlopen.

Aanvoer en aankoop

Tegenwoordig kunnen zowel zo als tempeh het hele jaar door gekocht worden, en je hoeft al niet eens meer naar de speciale winkels waar dit soort producten verkocht worden.

Steeds meer supermarkten, en zelfs sommige discounters, hebben het in het assortiment zitten.

Hoe Tempeh bewaren

Tempeh moet je eigenlijk in de koelkast bewaren, en hou daar de datum op de verpakking goed in de gaten.

Zolang het in de afgesloten originele verpakking zit. Als de verpakking geopend is, kun je het nog 5 tot 7 dagen bewaren, ook in de koelkast vanzelfsprekend.

Je kunt het ook invriezen, dan blijft het 2 tot 3 maanden goed.

Hoeveelheid per persoon

De hoeveelheid per persoon bedraagt 75 tot 100 gram ongebakken tempeh per persoon.

Hoe Tempeh bakken?

We bakken de tempeh in dit recept, en voegen daarnaast ook de nodige smaak toe. Het recept is voor 1 persoon, en kun je makkelijk omzetten naar meerdere personen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Tempeh bakken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Wachttijd 30 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 1 Persoon
calorie├źn 227 kcal

Ingredi├źnten

  • Een derde deel van een blok tempeh
  • 1 Eetlepel Donkere miso pasta
  • 1 Eetlepel Zonnebloemolie
  • 1 Theelepel Tomatenpuree
  • 2 Eetlepels Sojasaus
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 Theelepel Dadelsiroop
  • 0,5 Teentje knoflook schoongemaakt en fijngesneden
  • 0,5 Theelepel Paprikapoeder
  • 0,5 Theelepel Komijnpoeder

Instructies

  1. Snij de tempeh in plakjes, maar niet te dik.
  2. Maak een marinade van de sojasaus, de miso pasta, de dadelsiroop, de knoflook, het paprikapoeder, het komijnpoeder, tomatenpuree, en de olijfolie.
  3. Meng goed door elkaar, doe de plakken tempeh in een bakje, en giet de marinade erover.
  4. Ongeveer 30 minuten laten trekken in de koelkast.
  5. In een wok de olijfolie verhitten en voorzichtig de uitgelekte tempeh erin leggen.
  6. Vuur verlagen naar middelhoog, en de plakken rondom goudbruin en krokant bakken in enkele minuten.

In 100 gram tempeh zit circa 18 gram eiwit, 6 gram vezels, 12,5 gram vet, 8,3 gram koolhydraten.

We gebruiken cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Cookie Verklaring.