Site pictogram Hoe lang moet het koken?

Entrecote Bakken

Hoe lang moet entrecote bakken? Entrecote bak je gaar in ongeveer 2 minuten aan beide kanten.

Entrecote is een populair en lekker stukje rundvlees afkomstig uit de lende van een koe. Dit vlees staat bekend als mals, en dat komt onder andere door het kleine vetrandje aan de zijkant.

Meestal wordt dit vlees geserveerd in restaurants, en daar kennen de meeste mensen dit malse stuk rundvlees dan ook van.

Maar waarom zou je niet gewoon thuis een entrecote kunnen bakken? Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk.

Haal daarom wel de entrecote bij de specialist. En dat is natuurlijk de slager, want die geeft je niet alleen het beste vlees maar ook advies over mals vlees.

Aanvoer en aankoop

Entrecote, wat in feite een soort biefstuk is, kun je eigenlijk het hele jaar door in Nederland en België kopen. Bij de slager of bij de supermarkt.

Zelfs de discounter zal dit vlees af en toe in het assortiment hebben. Maar, er zit natuurlijk een verschil in kwaliteit tussen het vlees vand e slager of van een grotere supermarkt met eigen slagerij, of voorverpakt vlees in een plastic bakje. Waarvan dan overigens wel de prijs een stukje lager is.

Beter vlees zal ook haast automatisch een betere smaak hebben.

Hoe entrecote bewaren

Entrecote kun je maximaal twee dagen in de koelkast bewaren, en dan ook nog eens bij voorkeur afgedekt. Dus bijvoorbeeld in de verpakking van de slager.

Je kunt het vlees, als je het langer wilt of moet bewaren, ook invriezen. Dan is het vlees 6 maanden houdbaar.

Dep voor het invriezen het vlees droog met keukenpapier, verpak het in diepvrieszak of diepvriesbak, en sluit het luchtdicht af.

Ontdooien doe je dit vlees bij voorkeur in de koelkast. Dat gaat langzamer, maar de textuur van het vlees blijft dan beter bewaard.

Hoeveelheid per persoon

Reken ongeveer 200 gram gram per persoon bij entrecote.

Afdrukken

Hoe lang moet entrecote bakken?

Laat het vlees geruime tijd op kamertemperatuur komen, en haal het dus 30 tot 60 minuten voordat je het vlees gaat bakken uit de koelkast. Het vlees zal op deze manier niet zo heel hard gaan schrikken van de warme koekenpan, en bovendien is het vlees minder taai op deze manier.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Entrecote Bakken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Rusttijd 3 minuten
Totale tijd 12 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 155kcal

Equipment

 • Koekenpan

Ingrediënten

 • 800 Gram Entrecote
 • Boter
 • Zout en peper

Instructies

 • Het vlees droog deppen met wat keukenpapier.
 • Strooi aan beide kanten wat zout en peper over het vlees. Overigens kun je dit ook na het bakken doen maar vooraf trekt de peper en het zout wat meer het vlees in.
 • Verwarm in een koekenpan of braadpan wat boter, en leg de entrecote zodra dit gesmolten is in de pan.
 • Als je de entrecote rosé wilt, dan bak je de entrecote nu aan beide kanten ongeveer 2 minuten. Wil je de entrecote wat meer doorbakken een paar minuten langer.
 • Niet met een vork de entrecote uit de pan halen want dan kan er veel sap verloren gaan. Gebruik dan ook een tang om het vlees uit de pan te halen.
 • Dek het vlees nu af met aluminiumfolie en laat het vlees nog een paar minuten rusten.
 • Nu kun je de entrecote serveren, bijvoorbeeld met kruidenboter of knoflookboter, en gebakken aardappelen.

Per persoon, dus bij ongeveer 200 gram, zit er circa 0 gram vezels, 1 gram koolhydraten, 10,2 gram vet, 26 gram eiwit in.

Mobiele versie afsluiten