Site pictogram Hoe lang moet het koken?

Aubergine uit de oven

Aubergine uit de oven

Hoe lang moet Aubergine in de oven bakken? Aubergine moet 30-40 minuten bakken.

Aubergine is een groente die erg geschikt is om in de oven te bereiden, waarbij het vruchtvlees heerlijk zacht wordt.

Een gerecht ook dat niet echt veel tijd nodig heeft. En dat is misschien wel het meest verrassend, want heerlijke gerechten zijn vaak erg tijdrovend om te maken.

In het onderstaande recept maken we de aubergine met gehakt en diverse kruiden. Je kunt het dus zien als een soort gevulde aubergine.

Een gerecht dat veel minder bekend is dan de gevulde paprika, maar eigenlijk juist meer smaak heeft.

Waar op letten?

Bij het aankopen van de aubergine moet je vooral erop letten dat de vruchten stevig aanvoelen, en niet zacht zijn.

Maar over het algemeen is de kwaliteit van deze groente erg goed te noemen.

Het maakt verder niet uit welke soort je gebruikt, want wat de meeste mensen niet weten is dat aubergine in veel kleuren en variaties in de winkels en op de markt worden aangeboden.

Ook hoef je tegenwoordig niet meer naar het seizoen te kijken, want de standaard aubergine, en dat is de paarse soort, is eigenlijk het hele jaar door verkrijgbaar.

Hoe Aubergine bewaren

Verse aubergine kun je beter niet in de koelkast bewaren, maar het liefste bij een temperatuur van boven de 15 graden bewaren.

Deze groente is namelijk erg gevoelig voor lage temperaturen. Bewaren in de koelkast zou er voor zorgen dat de groente slap wordt, begint te rimpelen, en sneller bederft.

Gewoon dus op de fruitmand bewaren, daar kan de vrucht ongeveer een haar bewaard worden.

Heb je onderstaand recept gemaakt, kan de aubergine nog 1 tot 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaard worden. De kou heeft geen invloed op dit gerecht.

Hoeveelheid per persoon

Het gerecht dat we straks hieronder maken is geschilt voor 4 personen. Dat is dus 1 aubergine per persoon.

Afdrukken

Hoe aubergine uit de ovens bakken?

We bakken hier 4 aubergines, gehalveerd met de volgende ingrediënten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Aubergine uit de oven
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Porties 4 Personen
calorieën 332kcal

Ingrediënten

Voor de vulling

  • 300 Gram Rundergehakt
  • 1 Theelepel Paprikapoeder
  • 2 Theelepels Zout
  • 0,5 Theelepel Komijnpoeder
  • 1 Theelepel Zwarte peper
  • 0,5 Theelepl Kurkuma
  • 1 Theelepel Fijngesneden verse peterselie
  • 1 Theelepel Zonnebloemolie
  • 1 Theelepel Olijfolie
  • 1 Ui in blokjes gesneden
  • 4 Theelepels Tomatensaus
  • 4 Eetlepels Chilisaus
  • Geraspte kaas

Voor de tomatensaus

  • 4 Eetlepels Tomatensaus
  • 4 Eetlepels Chilisaus
  • 50 Milliliter Kokend water
  • Verse basilicum

Voor de Aubergine

  • Voor de Aubergine
  • 4 Aubergines
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies

  • Oven voor verwarmen op 200 graden.
  • De aubergines in de lengte halveren, en haal het vruchtvlees uit de helften. Bewaar dit voor straks.
  • In de oven de aubergine roosteren op bakblik of rooster, op 200 graden, gedurende ongeveer 20 tot 30 minuten.
  • Marineer het gehaklt met de kruiden, de knoflook, de peterselie, en de zonnebloemolie.
  • Doe wat olie in een koekenpan en bak het gehakt rul op een middelhoog vuur. Dit duurt 5 tot 10 minuten.
  • Snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Schep ui en aubergine door het gehakt, en schep alle goed door elkaar.
  • Op de middelhoog vuur gedurende 10 minuten laten bakken.
  • Tomatensaus en chilisaus toevoegen, en mengen.
  • Op smaak brengen met zwarte peper en zout.
  • Meng de ingredi?nten voor de tomatensaus door elkaar, en breng de saus op smaak met zout en zwarte peper.
  • Pak een grote ovenschaal en verdeel de saus over de bodem.
  • Leg de auberginehelften in de ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie, en schuif de ovenschaal in de oven.
  • Bij 250 graden 30 minuten laten bakken.
  • Na 30 minuten het aluminiumfolie verwijderen, er geraspte kaas over strooien, en nog tien minuten laten bakken.

In 100 gram gevulde aubergine zit circa 13 gram eiwit, 5 gram vezels, 12 gram vet, 15 gram koolhydraten.

Mobiele versie afsluiten