Ga terug

Hoe aubergine uit de ovens bakken?

We bakken hier 4 aubergines, gehalveerd met de volgende ingrediënten.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 332 kcal

Ingrediënten
  

Voor de vulling

  • 300 Gram Rundergehakt
  • 1 Theelepel Paprikapoeder
  • 2 Theelepels Zout
  • 0,5 Theelepel Komijnpoeder
  • 1 Theelepel Zwarte peper
  • 0,5 Theelepl Kurkuma
  • 1 Theelepel Fijngesneden verse peterselie
  • 1 Theelepel Zonnebloemolie
  • 1 Theelepel Olijfolie
  • 1 Ui in blokjes gesneden
  • 4 Theelepels Tomatensaus
  • 4 Eetlepels Chilisaus
  • Geraspte kaas

Voor de tomatensaus

  • 4 Eetlepels Tomatensaus
  • 4 Eetlepels Chilisaus
  • 50 Milliliter Kokend water
  • Verse basilicum

Voor de Aubergine

  • Voor de Aubergine
  • 4 Aubergines
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Instructies
 

  • Oven voor verwarmen op 200 graden.
  • De aubergines in de lengte halveren, en haal het vruchtvlees uit de helften. Bewaar dit voor straks.
  • In de oven de aubergine roosteren op bakblik of rooster, op 200 graden, gedurende ongeveer 20 tot 30 minuten.
  • Marineer het gehaklt met de kruiden, de knoflook, de peterselie, en de zonnebloemolie.
  • Doe wat olie in een koekenpan en bak het gehakt rul op een middelhoog vuur. Dit duurt 5 tot 10 minuten.
  • Snij het vruchtvlees in blokjes.
  • Schep ui en aubergine door het gehakt, en schep alle goed door elkaar.
  • Op de middelhoog vuur gedurende 10 minuten laten bakken.
  • Tomatensaus en chilisaus toevoegen, en mengen.
  • Op smaak brengen met zwarte peper en zout.
  • Meng de ingredi?nten voor de tomatensaus door elkaar, en breng de saus op smaak met zout en zwarte peper.
  • Pak een grote ovenschaal en verdeel de saus over de bodem.
  • Leg de auberginehelften in de ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel.
  • Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie, en schuif de ovenschaal in de oven.
  • Bij 250 graden 30 minuten laten bakken.
  • Na 30 minuten het aluminiumfolie verwijderen, er geraspte kaas over strooien, en nog tien minuten laten bakken.
Trefwoord Aubergine uit de oven