Oven voor verwarmen op 200 graden.
De aubergines in de lengte halveren, en haal het vruchtvlees uit de helften. Bewaar dit voor straks.
In de oven de aubergine roosteren op bakblik of rooster, op 200 graden, gedurende ongeveer 20 tot 30 minuten.
Marineer het gehaklt met de kruiden, de knoflook, de peterselie, en de zonnebloemolie.
Doe wat olie in een koekenpan en bak het gehakt rul op een middelhoog vuur. Dit duurt 5 tot 10 minuten.
Snij het vruchtvlees in blokjes.
Schep ui en aubergine door het gehakt, en schep alle goed door elkaar.
Op de middelhoog vuur gedurende 10 minuten laten bakken.
Tomatensaus en chilisaus toevoegen, en mengen.
Op smaak brengen met zwarte peper en zout.
Meng de ingredi?nten voor de tomatensaus door elkaar, en breng de saus op smaak met zout en zwarte peper.
Pak een grote ovenschaal en verdeel de saus over de bodem.
Leg de auberginehelften in de ovenschaal en vul ze met het gehaktmengsel.
Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie, en schuif de ovenschaal in de oven.
Bij 250 graden 30 minuten laten bakken.
Na 30 minuten het aluminiumfolie verwijderen, er geraspte kaas over strooien, en nog tien minuten laten bakken.