Hoe lang moet ossenhaas bakken?
Haal het vlees minimaal 30 minuten vooraf uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 2 minuten min
Totale tijd 12 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 350 kcal
- 1 Kilo Ossenhaas
- Boter of olie
- Zout en peper of kruiden
Wrijf de buitenkant, of strooi dit erover, in met zout en peper, en eventueel andere kruiden.
Doe roomboter in de koekenpan en verhit dit. Zodra het spetteren stopt doen je de ossenhaas voorzichtig in de boter. Bak nu beide kanten gedurende 1 minuut per kant, goudbruin. Dus in totaal gedurende 2 minuten.
Verpak de ossenhaas nu in aluminiumfolie en sluit de folie goed af. Laat het vlees nu gedurende 2 minuten rusten.
Zo blijft het vlees mals en sappig terwijl het nog even na kan garen.
Haal het vlees uit de aluminiumfolie en server het vlees. Je kunt het vlees aan tafel snijden, of in stukken op de borden leggen.
Trefwoord Ossenhaas bakken