Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet ossenhaas bakken?

Haal het vlees minimaal 30 minuten vooraf uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Ossenhaas bakken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 12 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 350 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Kilo Ossenhaas
  • Boter of olie
  • Zout en peper of kruiden

Instructies

  1. Wrijf de buitenkant, of strooi dit erover, in met zout en peper, en eventueel andere kruiden.

  2. Doe roomboter in de koekenpan en verhit dit.

  3. Zodra het spetteren stopt doen je de ossenhaas voorzichtig in de boter. Bak nu beide kanten gedurende 1 minuut per kant, goudbruin. Dus in totaal gedurende 2 minuten.

  4. Verpak de ossenhaas nu in aluminiumfolie en sluit de folie goed af. Laat het vlees nu gedurende 2 minuten rusten.

  5. Zo blijft het vlees mals en sappig terwijl het nog even na kan garen.

  6. Haal het vlees uit de aluminiumfolie en server het vlees. Je kunt het vlees aan tafel snijden, of in stukken op de borden leggen.