Ga terug

Hoe lang moet ossenhaas bakken?

Haal het vlees minimaal 30 minuten vooraf uit de koelkast, zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 2 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 350 kcal

Equipment

  • Koekenpan of braadpan

Ingrediënten
  

  • 1 Kilo Ossenhaas
  • Boter of olie
  • Zout en peper of kruiden

Instructies
 

  • Wrijf de buitenkant, of strooi dit erover, in met zout en peper, en eventueel andere kruiden.
  • Doe roomboter in de koekenpan en verhit dit.
  • Zodra het spetteren stopt doen je de ossenhaas voorzichtig in de boter. Bak nu beide kanten gedurende 1 minuut per kant, goudbruin. Dus in totaal gedurende 2 minuten.
  • Verpak de ossenhaas nu in aluminiumfolie en sluit de folie goed af. Laat het vlees nu gedurende 2 minuten rusten.
  • Zo blijft het vlees mals en sappig terwijl het nog even na kan garen.
  • Haal het vlees uit de aluminiumfolie en server het vlees. Je kunt het vlees aan tafel snijden, of in stukken op de borden leggen.
Trefwoord Ossenhaas bakken