Ga terug
Afdrukken

Hoe Rucola bakken?

In dit recept bakken we de ruccola met kropsla en spinazie. Het recept is voldoende voor 4 personen.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Rucola bakken
Voorbereidingstijd 6 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 6 minuten
calorie├źn 175 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 kropsla
  • 75 Gram Rucola
  • 400 Gram Verse spinazie
  • 3 Eetlepels Pijnboompitten
  • 1 Teentje Knoflook
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Theelepel Chilipeper gemalen

Bereiding

  1. De pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie roosteren in ongeveer 3 minuten. Leg de pijnboompitten op een bord om ze te laten afkoelen.

  2. Scheur de kropsla in stukken, maar gebruik dikkere stukken niet.
  3. Snij de rucola grof, maar bewaar wat bladeren om te garneren.
  4. Was de spinazie, de rucola, en kropsla, en laat de groenten goed uitlekken.
  5. Knoflook schoonmaken en fijn snijden.
  6. Olijfolie in een wok of koekenpan verhitten en hier de knoflook en de chilipeper gedurende een minuut fruiten.

  7. Voeg de spinazie toe. Gedurende 3 minuten laten slinken, maar wel regelmatig omscheppen.
  8. Kropsla en rucola toevoegen en nog 2 minuten mee laten bakken.
  9. De achter gehouden rucola erdoor scheppen, en de pijnboompitten erover strooien.