Ga terug
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Hoe Rucola bakken?
In dit recept bakken we de ruccola met kropsla en spinazie. Het recept is voldoende voor 4 personen.
Recept afdrukken
Pin recept
Voorbereidingstijd
6
minuten
min
Bereidingstijd
0
minuten
min
Totale tijd
6
minuten
min
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Internationaal
calorieën
175
kcal
Ingrediënten
1
kropsla
75
Gram
Rucola
400
Gram
Verse spinazie
3
Eetlepels
Pijnboompitten
1
Teentje Knoflook
2
Eetlepels
Olijfolie
1
Theelepel
Chilipeper
gemalen
Instructies
De pijnboompitten in een
koekenpan
zonder boter of olie roosteren in ongeveer 3 minuten. Leg de pijnboompitten op een bord om ze te laten afkoelen.
Scheur de kropsla in stukken, maar gebruik dikkere stukken niet.
Snij de rucola grof, maar bewaar wat bladeren om te garneren.
Was de spinazie, de rucola, en kropsla, en laat de groenten goed uitlekken.
Knoflook schoonmaken en fijn snijden.
Olijfolie in een wok of
koekenpan
verhitten en hier de knoflook en de chilipeper gedurende een minuut fruiten.
Voeg de spinazie toe. Gedurende 3 minuten laten slinken, maar wel regelmatig omscheppen.
Kropsla en rucola toevoegen en nog 2 minuten mee laten bakken.
De achter gehouden rucola erdoor scheppen, en de pijnboompitten erover strooien.
Trefwoord
Rucola bakken