Ga terug

Hoe Rucola bakken?

In dit recept bakken we de ruccola met kropsla en spinazie. Het recept is voldoende voor 4 personen.
Voorbereidingstijd 6 minuten
Bereidingstijd 0 minuten
Totale tijd 6 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
calorieën 175 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 kropsla
  • 75 Gram Rucola
  • 400 Gram Verse spinazie
  • 3 Eetlepels Pijnboompitten
  • 1 Teentje Knoflook
  • 2 Eetlepels Olijfolie
  • 1 Theelepel Chilipeper gemalen

Instructies
 

  • De pijnboompitten in een koekenpan zonder boter of olie roosteren in ongeveer 3 minuten. Leg de pijnboompitten op een bord om ze te laten afkoelen.
  • Scheur de kropsla in stukken, maar gebruik dikkere stukken niet.
  • Snij de rucola grof, maar bewaar wat bladeren om te garneren.
  • Was de spinazie, de rucola, en kropsla, en laat de groenten goed uitlekken.
  • Knoflook schoonmaken en fijn snijden.
  • Olijfolie in een wok of koekenpan verhitten en hier de knoflook en de chilipeper gedurende een minuut fruiten.
  • Voeg de spinazie toe. Gedurende 3 minuten laten slinken, maar wel regelmatig omscheppen.
  • Kropsla en rucola toevoegen en nog 2 minuten mee laten bakken.
  • De achter gehouden rucola erdoor scheppen, en de pijnboompitten erover strooien.
Trefwoord Rucola bakken