Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet appel bakken?

Voor dit recept kun je het beste zoetzure appels gebruiken.
Gang Nagerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Appel bakken
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 98 kcal

Ingredi├źnten

  • 4 Kleine zoetzure appels
  • Citroensap
  • 2 Theelepels Vloeibare margarine
  • Kaneelpoeder
  • 4 Walnoten al gepeld
  • 100 Milliliter Yoghurt

Instructies

  1. De appels schillen en het klokhuis verwijderen. De appels in dunne plakjes snijden.

  2. Doe wat druppels citroensap over de appels.
  3. Hak de walnoten in stukjes.
  4. De margarine in een koekenpan verhitten en hierin de plakjes appel zacht bakken.

  5. Strooi kaneelpoeder naar smaak over de appels.
  6. Doe de stukjes walnoten in de pan en laat dit even meebakken

  7. Doe de appels en walnoten op vier bordjes en schep de yoghurt ernaast.