Ga terug

Hoe lang moet broccoli koken?

Broccoli is een groente nogal gevoelig en moet ook zo worden behandeld.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 4 minuten
Totale tijd 6 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 35 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 1 Kilo Broccoli
  • Water
  • Zout

Instructies
 

  • Je moet alleen broccoli kopen als deze mooi diepgroen is. Toont het al geel punten, dan is de groente niet meer zo vers.
  • Broccoli niet te lang wassen, maar slechts kort onder koud water, zodat de fijne bloempjes niet breken.
  • Breng in een grote pan water aan de kook en voeg de broccoli in roosjes zorgvuldig verdeeld in het water. Voeg een snufje zout toe.
  • Kook de broccoli bij voorkeur niet meer dan vier minuten, stukken stronk maximaal 8 minuten, omdat je anders geen roosjes, maar slechts een lelijke brij hebt.
  • Onmiddellijk na het koken in een vergiet en spoel af met ijswater, dan behoudt de broccoli zijn mooie groene kleur. Broccoli heeft een bijzonder aroma, is onverenigbaar met te veel kruiden. Het beste is geraspte nootmuskaat en knoflook. Geroosterde pijnboompitten en amandelen smaken uitstekend met broccoli.
Trefwoord Broccoki koken