Ga terug

Hoe lang moet couscous koken?

We gaan er hier vanuit dat je geen traditionele couscous wilt maken, maar de snelkook variant. Koop je de couscous in de supermarkt kijk dan op de verpakking naar de gebruiksaanwijzing.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 34 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 112 kcal

Equipment

  • Pan
  • Schaal

Ingrediënten
  

  • 300 Gram Couscous
  • Water

Instructies
 

  • Doe de couscous in een fijne zeef.
  • Breng in een pan 2 deciliter water met wat zout aan de kook.
  • Overgiet de couscous met het kokende water, laat de korrels in circa 15 minuten opzwellen.
  • Breng opnieuw water aan de kook en hang de zeef met couscous boven de pan met kokend water aan de kook en hang de zeef met couscous boven de pan met kokend water.
  • Doe de deksel schuin op de pan zodat de stoom kan ontsnappen.
  • Laat de couscous in 20-30 minuten droog en gaar stomen. Schep tijdens het stomen de massa luchtig door met een vork. Schep de boter door de gestoomde couscous.
Trefwoord Couscous kokken