Ga terug
Afdrukken

Hoe een ei pocheren?

Lekkerder als gekookt of gebakken ei.

Gang Ontbijt
Keuken Internationaal
Trefwoord Ei pocheren
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 8 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 155 kcal

Ingredi├źnten

  • 4 Eieren
  • Azijn
  • Water
  • Eventueel wat zout

Instructies

1. Het water

  1. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg 2 theelepels natuurazijn, appelazijn of citroensap toe. Je kunt ook wat zout toevoegen. Dit zorgt ervoor dat de gepocheerde eieren mooi rond worden.

2. Breek het ei in een schaaltje

  1. Breek een ei in een bakvormpje of schaaltje. Zo kun je het ei soepel in het hete water laten glijden. Controleer op restjes eierschaal.

3. Laat het ei in het water glijden

  1. Zet het vuur lager en laat het ei voorzichtig in het water glijden. Doe dit ook met de rest van de eieren. Laat de eieren rustig koken en keer ze halverwege om met een schuimspaan.

  2. Kook de eieren 3 minuten voor een vloeibare dooier of 5 minuten als je de dooier liever wat steviger hebt.

4. Neem de eieren uit het water

  1. Schep met een schuimspaan de eieren uit het water en laat ze uitlekken op keukenpapier.