Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet kreeft koken?

Ietwat luxe.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Kreeft koken
Voorbereidingstijd 35 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 103 kcal

Ingredi├źnten

  • 2 Kilo Kreeft
  • 6 Liter Water

Bereiding

  1. Je kunt eventueel de kreeft 30 minuten vooraf in de vriezer leggen. De kreeft raakt dan in een coma, terwijl het verder geen invloed op de smaak heeft.

    Na de dertig minuten kun je eventueel de kop er af snijden. De kreeft voelt hier niets meer van.

    Natuurlijk kun je de kreeft ook levend koken.

  2. Doe 4 tot 6 liter water in een grote pan en breng dit aan de kook.

  3. Als het water kookt, doe je de kreeft met de kop als eerste in het kokende water.

  4. Laat de kreeft nu 3 tot 5 minuten koken. Is de kreeft zwaarder dan 500 gram iets langer.

  5. Haal de kreeft uit het water en snij de kreeft in de lengte doormidden.

  6. Nu het grijze maagzakje eruit halen.

  7. Spoel de kreeft nog af, en serveer de kreeft het beste op kamertemperatuur.