Ga terug

Hoe lang moet kabeljauw bakken?

Bevroren vis vanzelfsprekend eerst laten ontdooien.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 75 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 800 Gram Kabeljauw
  • Boter of olie
  • Bloem

Instructies
 

  • De vismoten of de filet droog deppen met keukenpapier.
    800 Gram Kabeljauw
  • Doe bloem in Instruction Mediaeen diep bord.
    Bloem
  • De kabeljauw door de bloem halen, en het teveel aan bloem er voorzichtig af kloppen.
    800 Gram Kabeljauw
  • Doe ruim olie in een koekenpan en verhit dit.
    Boter of olie
  • De kabeljauw met de huidkant eerst in de olie bakken. Zit er geen huid aan de filet bak je eerst de donkere kant van de filet, totdat deze goudbruin is in ongeveer 3 tot 5 minuten.
    800 Gram Kabeljauw
  • Nu draaien we de stukken vis om, en bakken de andere kant gedurende 2 minuten.
    800 Gram Kabeljauw
  • Controleren of de kabeljauw gaar is gaat makkelijk. Duw op het dikste gedeelte van de filet met een vork het vlees een beetje uit elkaar. Kun je het vlees makkelijk uit elkaar halen en is het vlees droog, dan is de kabeljauw gaar.
    800 Gram Kabeljauw
Trefwoord Kabeljauw bakken