Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet Tagliatelle koken?

Deze pastasoort kun je in koude gerechten verwerken.

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Taglitalle koken
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 8 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 288 kcal

Ingredi├źnten

  • 500 Gram Tagliatelle
  • Water
  • Zout

Bereiding

  1. Doe ruim water in een grote pan, en voeg ook voldoende zout toe. Een soeppan is het beste, en dan 4 tot 6 liter water en ook een paar eetlepels zout.

    Breng het water aan de kook, en voeg dan de tagliatelle pas toe.

  2. Als het weer begint te koken het vuur verlagen hoewel het wel moet blijven koken. Deksel op de pan en 7 tot 10 minuten laten koken. Proef of het gaar is.

  3. De tagliatelle afgieten, terug in de pan en nu een goede scheut olijfolie er doorheen mengen.

Tips

Natuurlijk zul je normaal gesproken de tagliatelle afrond met een saus met bijvoorbeeld vlees er doorheen. Er zijn echter ook genoeg recepten waar je deze soort pasta niet mengt met een saus.