Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet schnitzel bakken?

Net als op vakantie.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Schnitzel bakken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 21 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 230 kcal

Ingredi├źnten

  • 500 Gram Schnitzel
  • Boter of olie

Bereiding

  1. Doe boter in een koekenpan en snelt dit totdat de boter goudbruin is.

  2. Laat de schnitzels voorzichtig in de pan glijden, zonder al te veel spetteren.

  3. Bak de schnitzels op een matig vuur aan beide kanten gedurende ongeveer 7 minuten aan iedere kant.

  4. De schnitzels moeten echter wel regelmatig worden gekeerd om aanbakken te voorkomen.

  5. De paneerlaag moet op deze manier krokant worden en bruin, niet te donker of zwart.

Tips

In landen als Duitsland of Oostenrijk wordt een gepaneerde schnitzel overigens vaak in de friteuse gebakken. Overigens niet in frituurvet maar in bijvoorbeeld zonnebloemolie.