Ga terug

Hoe lang moet schnitzel bakken?

Net als op vakantie.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 14 minuten
Totale tijd 21 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 230 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 500 Gram Schnitzel
  • Boter of olie

Instructies
 

  • Doe boter in een koekenpan en snelt dit totdat de boter goudbruin is.
  • Laat de schnitzels voorzichtig in de pan glijden, zonder al te veel spetteren.
  • Bak de schnitzels op een matig vuur aan beide kanten gedurende ongeveer 7 minuten aan iedere kant.
  • De schnitzels moeten echter wel regelmatig worden gekeerd om aanbakken te voorkomen.
  • De paneerlaag moet op deze manier krokant worden en bruin, niet te donker of zwart.

Notities

In landen als Duitsland of Oostenrijk wordt een gepaneerde schnitzel overigens vaak in de friteuse gebakken. Overigens niet in frituurvet maar in bijvoorbeeld zonnebloemolie.
Trefwoord Schnitzel bakken