Ga terug

Hoe lang moet schol bakken?

Visje bakken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 99 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 500 Gram Schol
  • Zout en peper
  • Boter of olie

Instructies
 

  • De schol aan beiden kanten bestrooien met zout en peper. Eventueel met andere kruiden.
  • Doe boter in de koekenpan, roomboter is het lekkerste, en voeg een scheutje olie toe. Dit kan zonnebloemolie zijn, of olijfolie.
  • Zet de pan op het vuur.
  • Zodra de boter begint te schuimen leg je voorzichtig de schol in de boter.
  • Bak de vis 5 minuten aan de ene kant en 5 minuten aan de andere kant, totdat de randen van de vis bruin zijn geworden.
  • Serveer eventueel de vis met schijfjes citroen of remouladesaus.
Trefwoord Schol Bakken