Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet witte kool koken?

Witte kool koken doe je met in repen of in stukjes gesneden witte kool. Je kunt de kool zelf snijden, of gesneden in de winkel kopen. Wat versheid en vitamines betreft zit er weinig verschil tussen de kool zelf snijden, of witte kool gesneden kopen. We snijden de kool in het onderstaande recept zelf, en maken de kool ook zelf schoon.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Witte kool bakken
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur 34 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 27 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Witte kool

Bereiding

  1. Haal de buitenste, en vaak wat los staande bladeren, van de kool. Deze hebben we verder niet meer nodig.
  2. Snij de kool vanaf de stronk aan de onderkant, doormidden.
  3. Verwijder met een scherp mes het harde gedeelte aan de onderkant van beide helften. Dat is de stronk waar de wortel heeft gezeten, en eventueel andere harde stukken aan de onderkant.
  4. Snij eventueel beide helften nogmaals doormidden, en snij de witte kool in stukjes of in reepjes.
  5. Was de gesneden kool goed.
  6. Doe water in een pan, voeg de kool toe, en een snufje zout.

  7. Breng het aan de kook, en laat de kool gedurende 10 tot 15 minuten op een zacht vuur koken.
  8. Afgieten in een vergiet, en goed laten uitlekken.