Ga terug

Hoe fazant bakken?

We bakken de fazant hieronder in de oven, maar dit kan natuurlijk ook in een braadpan.
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 2 uur
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 2 uur 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 3 Personen
calorieën 229 kcal

Equipment

  • Oven

Ingrediënten
  

  • 1 Hele schoongemaakte fazant.
  • 1 Takjes Rozemarijn
  • 240 Milliliter Olijfolie
  • Halve theelepel Zout
  • 1 Theelepel Verse tijm
  • 2 Theelepels Peper

Instructies
 

  • De blaadjes van de takjes rozemarijn halen en deze fijn snijden.
  • Haal de blaadjes tijm van de stelen en snij ook deze fijn.
  • Als de fazant nog niet schoon is kun je de vogel nu schoonmaken.
  • Oven voor verwarmen op 120 graden.
  • Roer de rozemarijn en de tijm door de olijfolie.
  • De fazant van binnen en van buiten met het zout en de peper insmeren.
  • De vogel in een nauwsluitende ovenschaal leggen.
  • Gier de zojuist gemaakte olie erover, en plaats de ovenschaal gedurende ongeveer een uur in de oven. Om het half uur bakvet erover gieten.
  • Na een uur afdekken met aluminiumfolie, en nog een uur in de oven laten bakken. Na een half uur weer bakvet erover geiten met een lepel.
  • Controleer met een vleesthermometerhttps://www.hoelangmoethetkoken.nl/vleesthermometer de temperatuur. Als deze 82 graden bedraagt is de fazant klaar, anders nog een aantal minuten in de oven laten staan.
  • Tien minuten laten rusten, en pas dan aansnijden.
Trefwoord Fazant bakken