Hoe fazant bakken?
We bakken de fazant hieronder in de oven, maar dit kan natuurlijk ook in een braadpan.
Voorbereidingstijd 20 minuten min
Bereidingstijd 2 uur uur
Rusttijd 10 minuten min
Totale tijd 2 uur uur 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 3 Personen
calorieën 229 kcal
- 1 Hele schoongemaakte fazant.
- 1 Takjes Rozemarijn
- 240 Milliliter Olijfolie
- Halve theelepel Zout
- 1 Theelepel Verse tijm
- 2 Theelepels Peper
De blaadjes van de takjes rozemarijn halen en deze fijn snijden.
Haal de blaadjes tijm van de stelen en snij ook deze fijn.
Als de fazant nog niet schoon is kun je de vogel nu schoonmaken.
Oven voor verwarmen op 120 graden.
Roer de rozemarijn en de tijm door de olijfolie.
De fazant van binnen en van buiten met het zout en de peper insmeren.
De vogel in een nauwsluitende ovenschaal leggen. Gier de zojuist gemaakte olie erover, en plaats de ovenschaal gedurende ongeveer een uur in de oven. Om het half uur bakvet erover gieten.
Na een uur afdekken met aluminiumfolie, en nog een uur in de oven laten bakken. Na een half uur weer bakvet erover geiten met een lepel. Controleer met een vleesthermometerhttps://www.hoelangmoethetkoken.nl/vleesthermometer de temperatuur. Als deze 82 graden bedraagt is de fazant klaar, anders nog een aantal minuten in de oven laten staan. Tien minuten laten rusten, en pas dan aansnijden.