Ga terug
Roerei

Hoe lang moet een spiegelei bakken?

Roereieren bakken gaat volgens onderstaand recept lukken, en is heerlijk bij het ontbijt.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Internationaal
Porties 2 Personen
calorieën 235 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 4 Eieren middelgroot
  • Zout en peper
  • Eventueel kruiden
  • 25 Gram Ongezouten roomboter

Instructies
 

  • De eieren boven een kom breken, daarna de eieren kort los kloppen met een vork. Daarbij hoeft eiwit en de dooier niet geheel door elkaar gemengd te worden, en je mag na het bakken zowel geel als wit zien.
  • De boter in een koekenpan met antiaanbaklaag smelten op een middelhoog vuur.
  • Schenk de eieren voorzichtig in de pan en verlaag het vuur.
  • Voortdurend met een spatel of houten lepel de eieren roeren.
  • Als de eieren ongeveer half gestold zijn haal je de pan van het vuur, maar blijf roeren totdat de eieren helemaal gestold zijn.
  • Op smaak brengen met zout en peper, of met kruiden naar smaak.
Trefwoord Roerei bakken