Ga terug

Hoe pulled pork maken?

Pulled pork maken we in dit recept met procureur, en het vlees bakken we niet op de barbecue maar gedeeltelijk in een grote pan en in de oven. Je hebt dus een pan nodig die in de oven kan, want na het aanbraden garen we het vlees in dezelfde pan in de oven. Voor de bereiding moet je rekening houden met ongeveer 6 uur, dus je bent wel eventjes bezig, maar het resultaat is bijzonder lekker.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Rusttijd 30 minuten
Totale tijd 6 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Porties 4 Personen
calorieën 139 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 1 Kilo Procureur
  • 150 Milliliter Kippenbouillon
  • 75 Milliliter Wijnazijn
  • 6 Theelepels Paprikapoeder
  • 2 Uien
  • 4 Teentjes Knoflook
  • 200 Milliliter Zoete chilisaus
  • 4 Eetlepels Bruine basterdsuiker
  • 1 Eetlepel Mosterd
  • 2 Theelepels Gehakte tijm
  • 1 Eetlepel Olijfolie
  • 1 Theelepel Cayennepeper
  • 2 Theelepels Zout

Instructies
 

  • De oven voor verwarmen op 100 graden.
  • De uien schoonmaken en grof snijden.
  • De knoflook schoonmaken en grof snijden.
  • In een grote pan, met deksel, die in de oven kan, doe je de olijfolie, en alle andere ingrediënten, behalve het vlees.
  • Meng de ingrediënten nog even goed door elkaar en doe pas daarna het vlees in de pan.
  • Deksel op de pan doen en in de oven plaatsen.
  • Nu laten we het vlees eerst 2 uur in de oven staan. Na deze 2 uur haal je de pan uit de oven. Is er veel vocht verdampt, voeg dan een scheut water toe. Daarna de pan weer in de oven plaatsen.
  • Na weer 2 uur herhaal je dit weer.
  • Dan nog 1 tot 1,5 uur de pan in de oven laten staan. Daarna zou je de pulled pork met twee vorken uit elkaar moeten kunnen trekken, maar laat het vlees nog wel een half uur rusten voordat je dit doet.
  • Trek daarna het vlees uit elkaar en doe het in een aparte schaal.
  • Nu kun je het vlees serveren, eventueel op een broodje.
Trefwoord Pulled pork maken