Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet konijn bakken?

Een feestelijk stuk vlees, voor liefhebbers van lekker eten.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur
Porties 4 Personen
calorie├źn 173 kcal

Ingredi├źnten

  • 1 Konijn in stukken of 4 konijnenbouten
  • 200 Gram Reepjes spek
  • 100 Gram rozijnen
  • 2 Takjes tijm
  • 1 Theelepel Suiker
  • 2 Theelepels Kaneelpoeder
  • 2 Uien
  • 2 Theelepels Mosterd
  • 2 Blaadjes laurier
  • 1 Flesje Bruin bier naar keuze
  • 1 Theelepel Nootmuskaatpoeder
  • Peper en zout
  • 2 Eetlepels bloem
  • Boter of in te bakken

Instructies

  1. Laat de rozijnen vooraf een nacht in water wellen.
  2. Uien schoonmaken en grof snijden.
  3. De spekreepjes krokant bakken en goed laten uitlekken op wat keukenpapier.
  4. Eventueel de stukken konijn droog deppen met wat keukenpapier.

  5. De stukken konijn aan beide kanten kruiden met peper en zout.
  6. Boter in een braadpan verhitten en hierin de stukken konijn rondom goudbruin aanbakken.

  7. Ui toevoegen en bestrooien met bloem.
  8. Goed omscheppen en aanfruiten, dan bussen met het bier.
  9. Spekreepjes, gewelde rozijnen, mosterd, laurierblaadjes. kaneelpoeder, suiker, takjes tijm, en het nootmuskaatpoeder toevoegen en even omscheppen.
  10. Deksel op de pan en ongeveer 1 tot 1,5 uur op een zacht vuur laten bakken, totdat het vlees gaar is.

  11. Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.