Ga terug

Hoe lang moet konijn bakken?

Een feestelijk stuk vlees, voor liefhebbers van lekker eten.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 2 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 173 kcal

Equipment

  • Braadpan

Ingrediënten
  

  • 1 Konijn in stukken of 4 konijnenbouten
  • 200 Gram Reepjes spek
  • 100 Gram rozijnen
  • 2 Takjes tijm
  • 1 Theelepel Suiker
  • 2 Theelepels Kaneelpoeder
  • 2 Uien
  • 2 Theelepels Mosterd
  • 2 Blaadjes laurier
  • 1 Flesje Bruin bier naar keuze
  • 1 Theelepel Nootmuskaatpoeder
  • Peper en zout
  • 2 Eetlepels bloem
  • Boter of in te bakken

Instructies
 

  • Laat de rozijnen vooraf een nacht in water wellen.
  • Uien schoonmaken en grof snijden.
  • De spekreepjes krokant bakken en goed laten uitlekken op wat keukenpapier.
  • Eventueel de stukken konijn droog deppen met wat keukenpapier.
  • De stukken konijn aan beide kanten kruiden met peper en zout.
  • Boter in een braadpan verhitten en hierin de stukken konijn rondom goudbruin aanbakken.
  • Ui toevoegen en bestrooien met bloem.
  • Goed omscheppen en aanfruiten, dan bussen met het bier.
  • Spekreepjes, gewelde rozijnen, mosterd, laurierblaadjes. kaneelpoeder, suiker, takjes tijm, en het nootmuskaatpoeder toevoegen en even omscheppen.
  • Deksel op de pan en ongeveer 1 tot 1,5 uur op een zacht vuur laten bakken, totdat het vlees gaar is.
  • Eventueel nog op smaak brengen met peper en zout.
Trefwoord Konijn bakken