Ga terug

Hoe lang moet Ananas bakken?

We gaan er vanuit dat de verse ananas al in plakken gesneden is. Gebruik je ananas uit blik, laat het fruit dan geruime tijd uitlekken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Nagerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 265 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 8 Schijven Ananas
  • 50 Gram Amandelschaafsel
  • Roomboter
  • 2 Eetlepels basterdsuiker

Instructies
 

  • Verhit een koekenpan zonder boter of olie, en rooster hierin het amandelschaafsel goudbruin. Vervolgens uit de pan halen en laten afkoelen.
  • Een goede klont boter in de koekenpan doen en laten smelten.
  • Los de basterdsuiker in de roomboter op, en blijf dit ongeveer 2 minuten roeren.
  • Leg de plakken ananas in het mengsel en bak dit 2,5 minuten.
  • Draai de ananas om en bak ook de andere kant in 2,5 minuten.
  • Doe de plakken op vier borden en strooi het amandelschaafsel over het fruit.
Trefwoord Ananas bakken