Ga terug

Hoe lang moet Bavette bakken?

In dit recept gebruiken we een stuk bavette van ongeveer een kilo. We bakken het vlees in de koekenpan, maar dit kan vanzelfsprekend ook gebakken worden op grill of barbecue Als je het vlees in de koelkast hebt bewaard, haal dit tan ruim vooraf uit de koelkast. Laat het vlees helemaal op kamertemperatuur komen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 192 kcal

Ingrediënten
  

  • 1 Kilo Bavette
  • Roomboter

Instructies
 

  • Als het vlees nog niet in dunne plakken is gesneden, moet je dit op de bovenstaande manier doen.
  • Doe de roomboter in een koekenpan en verhit dit op een hoog vuur.
  • Als de boter begint te schuimen doe we de bavette in de pan.
  • Bruin laten bakken aan één kant in een minuut ongeveer, dan het vlees omdraaien en bruin bakken aan de andere kant. Ook ongeveer een minuut.
  • Het vuur verlagen en het vlees rustig nog drie tot vier minuten laten braden.
  • Haal het vlees uit de pan en verpak het in aluminiumfolie. Zo laat je het ongeveer 8 minuten rusten.
  • Daarna kan het vlees geserveerd worden.
Trefwoord Bavette bakken