Ga terug

Hoe lang moet lever bakken?

Varkenslever en kalfslever moet je wel een half uur vooraf uit de koelkast halen zodat het vlees op temperatuur kan komen.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 21 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 164 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 800 Gram varkenslever of kalfslever
  • 6 Eetlepels Bloem
  • Zout en peper
  • Olie of boter
  • 2 Fijngesneden uien
  • 3 Deciliter Runderbouillon
  • 2 Eetlepels Romatenketchup

Instructies
 

  • Eventueel kun je het vlies en de buisjes uit de lever verwijderen. Daarna lever afspoelen onder koud water.
  • In een kom of diep bord de bloem mengen met peper, en het zout.
  • Haal de lever door de bloem, zodat er voldoen aan beide kanten zit.
  • Olie of boter verhitten.
  • De lever in de koekenpan doe en op een matig vuur aan beide kanten gedurende 3 minuten bakken. In totaal dus 6 minuten.
  • Haal de lever uit de koekenpan en leg het vlees op een bord.
  • Ondertussen de uien glazig bakken. Dan de bouillon en de tomatenketchup erbij doen en het geheel aan de kook brengen.
  • Leg de lever weer in de koekenpan en laat het 10 minuten zachtjes bakken.
Trefwoord Lever bakken