Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet Tong bakken?

De baktijd van grote en dikke tong kan wat afwijken van kleinere exemplaren.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Tong bakken
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 6 minuten
Totale tijd 21 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 119 kcal

Ingredi├źnten

  • 1200 Gram Tong

Instructies

  1. De vis of vissen eerst onder de koude kraan goed afspoelen, daarna met keukenpapier droog deppen.

  2. De vis aan beide kanten met peper en zout naar smaak bestrooien.
  3. Doe bloem in een bord en haal de vis nu aan beide kanten door de bloem.
  4. Een ruime hoeveelheid boter, nee gebruik geen olie, in een koekenpan verhitten.

  5. De vis per kan drie minuten laten bakken. Dus eerst 3 minuten aan de ene kant, dan 3 minuten aan de andere kant.

  6. Eventueel kun je voor de smaak na 2 minuten bakken wat roomboter toevoegen. Doe met een lepel regelmatig tijden het bakken wat bakvet over de vis.