Zoals al eerder aangegeven, kun je de zeebaars het beste op de huid bakken als deze in moten gesneden is. Natuurlijk kun je ook de hele schoon gemaakte vis in een grotere pan bakken.
Gang
Hoofdgerecht
Keuken
Internationaal
Trefwoord
Zeebaars bakken
Voorbereidingstijd10minuten
Bereidingstijd20minuten
Totale tijd30minuten
Porties4Personen
calorieën124kcal
Ingrediënten
2Verse zeebaars
Verse kruiden: salie, rozemarijn en oregano
Vers gemalen peper
Vers gemalen zeezout
Bloem
Roomboter
Olijfolie
Instructies
De zeebaars goed schoonspoelen, en droog deppen met keukenpapier.
Met een scherp mes over de hele vis inkepingen maken, bij beide vissen en aan beide kanten,
Doe zout en peper over de vis en wrijf het goed in de inkepingen.
Wat bloem op je handen strooien en daarmee de vis lichtjes insmeren.
Doe de kruiden in de buikholte van de vissen.
In een grote koekenpan of vispan de roomboter smelten, en wat olijfolie toevoegen.
De vissen in de pan leggen en aan beide kanten gedurende 10 minuten bakken. Dus 20 minuten in totaal.