Ga terug
Afdrukken

Hoe lang moet aardappelchips bakken?

Om aardappelchips te kunnen bakken heb je eigenlijk maar vier dingen nodig. Natuurlijk een dunschiller, een mesje om flinterdunne plakjes van de aardappel te snijden, verse zonnebloemolie, en natuurlijk de kruiden of het zout.

Een friteuse is makkelijk, maar je kunt ook een pan gebruiken.

Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord aardappelchips bakken
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 1 Portie
calorie├źn 535 kcal

Ingredi├źnten

  • 600 Gram Vastkokende aardappelen
  • Zout of paprikapoeder
  • Zonnebloemolie

Instructies

  1. Schil de aardappelen met een dunschiller.

  2. Wassen en goed drogen.

  3. De friteuse vullen met zonnebloemolie en verhitten.

  4. Snij of schaaf de aardappelen in plakjes, niet te dun maar zeker niet te dik.

  5. Dep de plakjes met keukenpapier goed droog.

  6. Doe een handje vol in de friteuse en bak de aardappelchips in twee tot drie minuten gaar.

  7. Uit laten lekken en in een bakje doen.

  8. Zout of paprikapoeder erover doen naar smaak en goed verdelen over de chips. Dat gaat het makkelijkst door een deksel op de bak te doen en goed te mengen.

  9. Dit doe je met de rest van de plakjes aardappel op dezelfde manier.