Ga terug

Hoe lang moet spek bakken?

De duur van spek bakken hangt gedeeltelijk van zowel gerecht als van soort spek af. Onderstaand is dus een aanbeveling.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 541 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 250 Gram Spek

Instructies
 

  • Belangrijk is om het spek of de bacon niet direct uit de koelkast te gaan bakken. Haal dus 10 tot 15 minuten voor de tijd het spek uit de koelkast en laat het op temperatuur komen.
  • Snij het spek eventueel in plakken, reepjes, of blokjes.
  • Plaats een koekenpan op een hoog vuur en voeg het spek na een tiental seconden toe. Toevoegen van boter of olie is niet echt nodig.
  • Leg nu voldoende spek of bacon in de pan, zodat een vetlaag gemaakt kan worden. Niet te veel, maar al helemaal niet te weinig. Zorg ook dat spek niet gestapeld wordt in de pan. Dus egaal verdelen over de bodem van de pan.
    Eventueel het vuur wat verlagen.
  • De baktijd hangt af van de dikte. Het vocht in het spek moet verdampen om het knapperig te laten bakken. Afhankelijk van de dikte en soort spek duurt dit tussen 10 en 20 minuten. Ook omdraaien is niet verkeerd.
Trefwoord spek bakken