Ga terug

Hoe lang moeten aardappelen bakken?

Afhankelijk van de soort aardappel.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 126 kcal

Equipment

  • Braadpan of koekenpan, of eventueel ovenschaal.

Ingrediënten
  

  • 800 Gram Vastkokende aardappelen
  • Zout en peper naar smaak
  • Snufje paprikapoeder
  • Boter of roomboter (geen margarine uit kuipje)

Instructies
 

  • Allereerst de vastkokende aardappelen schillen. Dan in partjes of in schijfjes snijden. Eventueel kun je ze ook in blokjes snijden.
  • In een pan ruim water aan de kook brengen en een snufje zout toevoegen.
  • Kook de aardappelen in ongeveer 8 minuten. Vervolgens goed laten uitlekken.
  • In een koekenpan boter laten smelten, en hierin de aardappelpartjes of schijfjes verdelen. Op smaak brengen met paprikapoeder, peper, en eventueel zout.
  • De aardappelen rondom aanbakken en dan het vuur verhogen.
  • Je kunt rustig nog een klontje boter toevoegen voor een nog beter resultaat.
  • De aardappelen rondom bakken totdat aan alle kanten een krokant korstje is gebakken. Voorzichtig de aardappelen regelmatig omdraaien.
  • Zijn de aardappelen rondom bruin gebakken, zijn ze klaar.
Trefwoord aardappelen bakken