Ga terug

Hoe lang moeten aardappelen koken?

De soort maakt voor de kooktijd niet zo veel uit.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 82 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 1,5 Kilo Aardappelen
  • Zout
  • Water

Instructies
 

  • Schil de aardappelen met een mesje of dunschiller zo dun mogelijk. Snij de donkere pitten er met de punt van het mesje uit. Snij eventuele blauwe of groene plekken weg. Halveer grote exemplaren.
  • Leg de geschilde aardappelen in een grote bak koud water en was het goed. Doe de aardappelen in een pan met circa 2 deciliter koud water en voeg wat zout toe. Doe het deksel op de pan en breng de aardappelen snel aan de kook.
  • Verlaag het vuur en laat de aardappelen in ongeveer 20 minuten gaar koken. Controleer de gaarheid door met de punt van een mesje of punt van de vork in de aardappel te prikken. Valt de aardappel makkelijk van vork of mesje, dan is deze gaar, anders nog een paar minuten laten koken.
  • Giet de aardappelen af boven de gootsteen. Laat de gare aardappelen nog even in de hete pan zonder deksel staan om ze droog te laten dampen. We noemen dit wel droog koken van de aardappelen.
Trefwoord Aardappelen koken