Ga terug

Hoe lang moet spinazie koken?

Vers nog lekkerder dan uit de diepvries.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 12 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 2 Kilo Verse spinazie
  • Water

Instructies
 

Wassen en harde bladstengels weghalen.

  • Was de spinazie voorzichtig blad na blad en zwier de bladeren droog. Verwijder de grootste bladstelen met een mes. Breng het water net tegen de kook aan, maar laat het niet koken, want dan ziet de volume van wat u gekocht hebt onder uw eigen ogen slinken. Een Andere kooktechniek is het gedeeltelijk laten slinken van spinazie onder de grill.
    Nog een andere mogelijkheid is de spinazie bereiden op Italiaanse wijze, in een pan met een scheutje olijfolie terwijl u de bladeren met een vork roert waarop een teentje knoflook geprikt zit. Zo krijgt de spinazie een zachte knoflooksmaak.
  • Verwijder al het eventuele onkruid uit de spinazie en was de groente goed zonder blaadjes te kneuzen.

De groente koken

  • Zet de spinazie met het aanhangende water en wat zout op in een grote pan. Laat de groente snel slinken.
  • Temper het vuur en leg het deksel op de pan.
  • Laat de spinazie in 5-7 minuten gaar koken, schep de groente halverwege om.
  • Laat de spinazie in een vergiet goed uitlekken, druk er met een houten lepel of met de hand zoveel mogelijk vocht uit. Snijd de spinazie desgewenst wat kleiner. Serveer direct.
Trefwoord Spinazie koken