Ga terug

Hoe lang moet witlof koken?

Ook rauw of gebakken lekker.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 13 minuten
Totale tijd 24 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 12 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 1,2 Kilo Witlof
  • Citroensap

Instructies
 

  • Snij een dun plakje van de bodem, daar waar de wortel heeft gezeten.
  • De groente even afspoelen onder de koude kraan is voldoende.
  • Je kunt er voor kiezen om de groente in stukjes te snijden, de bladeren van de stronk te trekken, of de stronken geheel koken. Maar snij in ieder geval het betere en harde gedeelte uit de stronk.
  • Laat de stronken zeker niet in het water liggen want daar worden ze bitter van.
  • Giet wat citroensap op de witlof, dan blijft het ook tijdens het koken wit. Kook de witlof circa 12 tot 15 minuten gaar of anders controleer het of het beetgaar is.
Trefwoord Witlof Koken