Ga terug

Hoe lang moet Rode Kool koken?

Voeg wat stukjes appel door de kool voor het koken.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 26 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 31 kcal

Equipment

  • Pan

Ingrediënten
  

  • 1 Kilo Verse rode kool
  • Water
  • Zout

Instructies
 

  • Was de kool in z’n geheel in ruim water.
  • Snij de groente in de lengte doormidden en was elk deel nog een keer.
  • Snij het harde gedeelte van de stronk eruit en snij de rode kool in brede, voor het koken, of in smalle repen voor roerbakken of in een salade.
  • Doe een laagje water in een pan en voeg de rode kool en een beetje zout aan het water toe.
  • Breng het water aan de kook, verlaag het vuur, en laat de rode kool met het deksel op de pan langzaam gaar koken gedurende 15 tot 20 minuten.
  • Giet de rode kool af en voeg naar smaak nog wat zout en/of peper toe.
Trefwoord Rode kool koken