Afdrukken

Hoe lang moet kabeljauw bakken?

Bevroren vis vanzelfsprekend eerst laten ontdooien.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Trefwoord Kabeljauw bakken
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 12 minuten
Porties 4 Personen
calorie├źn 75 kcal

Ingredi├źnten

  • 800 Gram Kabeljauw
  • Boter of olie

Instructies

  1. De vismoten of de filet droog deppen met keukenpapier.

  2. Doe ruim olie in een koekenpan en verhit dit.

  3. De kabeljauwfilet door bloem halen, en het teveel aan bloem er voorzichtig af kloppen.

  4. De kabeljauw met de huidkant eerst in de olie bakken. Zit er geen huid aan de filet bak je eerst de donkere kant van de filet, totdat deze goudbruin is in ongeveer 3 tot 5 minuten.

  5. Nu draaien we de filet om, en bakken de andere kant gedurende 2 minuten.

  6. Controleren of de kabeljauw gaar is gaat makkelijk. Duw op het dikste gedeelte van de filet met een vork het vlees een beetje uit elkaar. Kun je het vlees makkelijk uit elkaar halen en is het vlees droog, dan is de kabeljauw gaar.