Ga terug

Hoe lang moet karbonade bakken?

Een geliefd stukje vlees
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 38 minuten
Rusttijd 10 minuten
Totale tijd 48 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 250 kcal

Equipment

  • Koekenpan
  • Ovenschaal

Ingrediënten
  

  • 4 Karbonades (van ongeveer 150 gram per stuk)
  • Olie of boter
  • Zout en peper of andere kruiden

Instructies
 

  • Haal de karbonades uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
  • Bestrooi beide kanten van de karbonades royaal met zout en peper.
  • Verhit een klontje boter of een scheutje olie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Leg de karbonades in de pan en bak ze aan beide kanten goudbruin in ongeveer 3 tot 4 minuten per kant.
  • Zet het vuur laag en laat de karbonades nog ongeveer 5 tot 10 minuten zachtjes doorgaren. Dit hangt af van de dikte van de karbonades en hoe gaar je ze wilt hebben.
  • Haal de karbonades uit de pan en laat ze even rusten onder aluminiumfolie, zodat de sappen zich kunnen verdelen.
  • Serveer het vlees met bijgerechten naar keuze, zoals aardappelen, groenten en/of salade.
Trefwoord Karbonade bakken