Ga terug

Hoe lang moet zalm bakken?

Je kunt deze vis ook bakken in de oven of op de BBQ.
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 6 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Internationaal
Porties 4 Personen
calorieën 171 kcal

Equipment

  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 800 Gram Zalm
  • Olijfolie
  • Eventueel kruiden

Instructies
 

  • Plaats een grote koekenpan op het vuur en verhit de pan.
  • Leg nu de zalm met de huidkant eerst in de koekenpan. Bak de zalm op een halfhoog vuur gedurende 3 minuten totdat de huid bruin gekleurd raakt.
  • Keer de zalm nu voorzichtig om, en verlaag het vuur.
  • Bak deze kan gedurende een minuut of twee.
  • Je kunt goed zien wanneer de zalmmoten gaar zijn, als het vlees roze is geworden, maar niet meer vochtig is.
Trefwoord Zalm bakken